processor

Alles wat met hardware en randapparatuur te maken heeft.

Moderator: MandersOnline

Plaats reactie
CJaftermath
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 236
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 17:25
Locatie: KH

processor

Bericht door CJaftermath » vr 06 jun 2008, 22:01

Beste Piter,

ik heb een nieuwe moederbord gekocht omdat mij andere moederbord kapot was gegaan. Ik gebruik de processor amd athlon xp 2700+ en op de nieuwe moederbord word ie herkent als amd athlon xp 1500+???? 2700+ draait op 2,0 ghz en nu ineens op 1.3 op de nieuwe moederbord, wat nu???? Ik hoop dat u me kunt helpen.

CJaftermath

MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23642
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: processor

Bericht door MandersOnline » vr 06 jun 2008, 22:23

Pak even je boekje er bij het kan heel goed zijn dat er ergens een schakeltje omgezet moet worden
Mogelijk een Jumpertje, maar daar moet je het even in zoeken.
Bezoek ook gerust de website https://mandersonline.nl

CJaftermath
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 236
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 17:25
Locatie: KH

Re: processor

Bericht door CJaftermath » vr 06 jun 2008, 22:28

helaas engels maar staat er ook niet in

MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23642
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: processor

Bericht door MandersOnline » vr 06 jun 2008, 22:30

welk moederbord heb je??
Bezoek ook gerust de website https://mandersonline.nl

CJaftermath
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 236
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 17:25
Locatie: KH

Re: processor

Bericht door CJaftermath » vr 06 jun 2008, 22:35

Asrock K7S41GX

MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23642
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: processor

Bericht door MandersOnline » za 07 jun 2008, 10:03

Ik heb even de handleiding doorgenomen er zijn een aantal Jumpertjes op je moederbord die je op een bepaalde manier moet plaatsen om aan te geven hoeveel FSB je processor is.

Standaard geven ze die 200Mhz mee terwijl het in jou geval 333Mhz moet zijn.
Mijn gebruikte handleiding: http://www.asrock.com/manual/K7S41GX.pdf

Pagina 8, Puntje 27. Daar vind je de jumpertjes die jij op je moederbord hebt.

Pagina 14 zie je dat je de jumpertjes op 1+2 en 1+2 moet zetten.
Bezoek ook gerust de website https://mandersonline.nl

CJaftermath
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 236
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 17:25
Locatie: KH

Re: processor

Bericht door CJaftermath » za 07 jun 2008, 10:32

Jaaaa dat was de oplossing, nu word mijn processor herkent als 2700+ dankjewel Pieter :D :wink:

MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23642
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: processor

Bericht door MandersOnline » zo 08 jun 2008, 13:48

Was me eerste reactie al een hele goeie alleen heb ik je even moeten helpen in de handleiding de oplossing te vinden :) lastige handleiding is het wel 2 types moederborden...
Bezoek ook gerust de website https://mandersonline.nl

Plaats reactie