Screenshot maken!

Hier staan de belangrijke berichten.

Moderator: MandersOnline

Plaats reactie
Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23658
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Screenshot maken!

Bericht door MandersOnline » di 13 jan 2004, 14:41

De vraag komt me nu iets te vaak, hoe maak ik een screenshot?

Uitleg:

We drukken op het toetsenbord op de knop: PrintScreen

We openen een tekenprogramma naar wens, bijvoorbeeld Paint van Microsoft.

We drukken op CTRL+V, dan gaan we naar bestand en drukken op opslaan als... Indien mogelijk kies voor JPG of GIF dan hebben we een screenshot.

Het kan ook van een actief scherm, dus als je dat scherm eerst even aan klikt vervolgens de ALT-toets en de PrintScreen toets indrukt maak je de screenshot van het actieve venster. De rest van het verhaal is hetzelfde.

Mvg,

Pieter Manders

Nadere info:

Er waren enkele personen met nog meer tips voor programma's:

Free Screen Hunter: http://www.wisdom-soft.com/products/screenhunter.htm
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Replay
Beginner
Beginner
Berichten: 1
Lid geworden op: vr 24 dec 2004, 18:43

Bericht door Replay » vr 24 dec 2004, 18:54

Heb ook nog een heel fijn screenprog.. Gadwin print screen (http://www.gadwin.com) Freeware:)
Zeer Lief!!

PvO
Beginner
Beginner
Berichten: 3
Lid geworden op: zo 13 mei 2007, 22:08

Re: Screenshot maken!

Bericht door PvO » ma 30 nov 2009, 16:49

De volgende link werkt niet meer...
Wingrap: http://web.planet.nl/computer/koelkast/130900.shtml

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23658
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Screenshot maken!

Bericht door MandersOnline » ma 30 nov 2009, 22:22

ik heb hem er weggehaald bedankt.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

ikke67
Beginner
Beginner
Berichten: 18
Lid geworden op: di 21 jun 2011, 3:52

Re: Screenshot maken!

Bericht door ikke67 » di 24 apr 2012, 0:50

ik doe dit al jaren.
Als ik een plaatje wil dat beveiligd is,doe ik ook printscreen
en selecteer in paint dat gedeelte wat ik wil hebben,
open een nieuw document en plak daar het plaatje in.
Even wit er om weg halen en opslaan als jpeg.
Of weet iemand een handigere manier?

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23658
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Screenshot maken!

Bericht door MandersOnline » wo 25 apr 2012, 20:11

In windows 7 heb je een programma dat heet Knipprogramma daarmee kan je direct selecteren waar je een afbeelding van wil laten maken.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Plaats reactie