nieuwe comp

Als je het niet weet gooi het hier in. Het word dan netjes naar de plaats vervoert.

Moderator: MandersOnline

Plaats reactie
crimsy
Beginner
Beginner
Berichten: 4
Lid geworden op: ma 10 okt 2011, 22:44

nieuwe comp

Bericht door crimsy » ma 10 okt 2011, 23:05

Hoi Pieter,Je hebt mij jaren geleden al eens geholpen met een probleem via bedrockplace(mijn nick daar was crimsonlady),misschien wil je nu weer een poging wagen :)
Ik heb een nieuwe comp gekocht en daar zit een Sata hdd in,nu wil ik mijn oude hdd overzetten zodat ik niet al mn emailberichten en adressen kwijt ben,maar.........die ouwe hdd is een ide.Er zit een ide aansluiting op het moederbord en hij ziet de hdd ook wel,maar kan hem niet lezen.
Enig idee hoe ik dat kan oplossen?
We zijn er nu al bijna 2 weken mee bezigen ik begin een btje moedeloos te worden eerlijk gezegd.
Ik hoop dat je een tip hebt!!!!!!
Alvast bedankt,
Greetz Crimsy

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23644
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: nieuwe comp

Bericht door MandersOnline » di 11 okt 2011, 7:31

Waar zie je die schijf staan en krijg je meldingen als je probeerd te lezen of iets anders?
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
Timelord
1000+ Poster
1000+ Poster
Berichten: 1073
Lid geworden op: ma 14 mei 2007, 11:32
Contacteer:

Re: nieuwe comp

Bericht door Timelord » di 11 okt 2011, 7:50

Ik herken het probleem. Niks dan ellende tot ik bi toeval de juiste instelling maakte.

Kijk in het bios en zoek even naar sata-ide of zoiets.
De instelling moet in ieder geval op ide staan.
1 aansluiting moet verteld worden te fungeren als ide een niet als sata.

Kijk maar eens of je hier wat mee kunt.

Anders voor ik meen 15 euro een externe case kopen en de ide schijf als usb er aan hangen.

Gebruikersavatar
Timelord
1000+ Poster
1000+ Poster
Berichten: 1073
Lid geworden op: ma 14 mei 2007, 11:32
Contacteer:

Re: nieuwe comp

Bericht door Timelord » di 11 okt 2011, 8:32

Het kan ook zijn waar AHCI staat. Evt wil ik vanavond wel even naar mijn eigen instellingen kijken.

crimsy
Beginner
Beginner
Berichten: 4
Lid geworden op: ma 10 okt 2011, 22:44

Re: nieuwe comp

Bericht door crimsy » di 11 okt 2011, 17:32

Hoi,
Ik zal eea doorgeven aan mijn vader,die er mee bezig is.
De schijf was volgens mij(a-technisch als ik ben) te zien in 't bios als first device en in bestandsbeheer,maar we kunnen hem niet openen.
Iemand zei dat het misschien kon komen doordat de oude comp 32 bits was en de nieuwe 64?
We hebben hem er ook al via usb aangehangen,maar ook dan kan hij niet geopend worden.
Op de Satahdd stond een trialversie van windows 7,die hebben we eraf gehaald en toen geformateerd,omdat ik Xp wil blijven gebruiken,maar ook dat was niet de oplossing:-(
In ieder geval alvast bedankt voor jullie meedenken!
Greetz Crimsy

crimsy
Beginner
Beginner
Berichten: 4
Lid geworden op: ma 10 okt 2011, 22:44

Re: nieuwe comp

Bericht door crimsy » di 11 okt 2011, 17:39

@ Pieter:
Ik zal even navragen welke melding er precies kwam.

Gebruikersavatar
Timelord
1000+ Poster
1000+ Poster
Berichten: 1073
Lid geworden op: ma 14 mei 2007, 11:32
Contacteer:

Re: nieuwe comp

Bericht door Timelord » di 11 okt 2011, 22:18

Kijk eens achterop de schijf, misschien staat hij nog als slave ingesteld ?

crimsy
Beginner
Beginner
Berichten: 4
Lid geworden op: ma 10 okt 2011, 22:44

Re: nieuwe comp

Bericht door crimsy » di 11 okt 2011, 22:43

Nope,hebben we al op alle manieren geprobeerd,master,slave en cable select,werkt geen van 3en

Gebruikersavatar
Timelord
1000+ Poster
1000+ Poster
Berichten: 1073
Lid geworden op: ma 14 mei 2007, 11:32
Contacteer:

Re: nieuwe comp

Bericht door Timelord » wo 12 okt 2011, 7:56

Probeer je hem bij het opstarten te lezen, of vanuit Windows ?

Download en brand eens een Linux livecd, Ubuntu bijvoorbeeld en kijk eens of die je schijfinhoud wél kan zien.

Ubuntu heeft net als Windows een desktop, dus niks engs aan.

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23644
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: nieuwe comp

Bericht door MandersOnline » do 13 okt 2011, 7:42

Eventueel kun je geheel het jumpertje er tussenuit halen voor de selectie van master, slave of cable select.
De 32 en 64 bits versie bijten elkaar niet enigste wat je doet is een hardeschijf uitlezen en vanuit 64 bits kun je nu nog 32 bits software gebruiken alleen de drivers gaan niet werken...
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Plaats reactie