Word 2003: Bewaak uw huisstijl in Word 2003

Tips & Trucs over Word 2003

Moderator: MandersOnline

MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23666
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Word 2003: Bewaak uw huisstijl in Word 2003

Bericht door MandersOnline » za 25 okt 2008, 12:08

Vooral bedrijven hebben er baat bij dat hun documenten er altijd hetzelfde uitzien. Bedrijven werken dan ook vaak met een huisstijl. Bij een huisstijl wordt gebruik gemaakt van aan vast opmaakprofiel.

Word 2003 heeft echter vaak meerdere opmaakprofielen aan boord en voor een werknemer is het dan ook verleidelijk om een ander opmaakprofiel te gebruiken dan het opmaakprofiel dat door de huisstijl wordt voorgeschreven.

Daarom heeft Microsoft Word 2003 van een mogelijkheid om het gebruik van opmaakprofielen te beperken. Deze mogelijkheid wordt Document beveiligen genoemd en is bereikbaar via het menu Extra.

Kiest u voor Extra - Document beveiligen, dan verschijnen in de taakbalk van Word 2003 een aantal mogelijkheden voor het beveiligen van het document. Activeert u de optie Opmaakbeperkingen, dan kunt u door op Instellingen te klikken in het scherm Opmaakbeperkingen aangeven welke opmaakprofielen gebruikt mogen worden.

Heeft u de toegestane opmaakprofielen ingesteld, dan klikt u nog even op OK om de keuze te bevestigen. Word 2003 zal u vervolgens vragen of de profielen die niet door u zijn toegestaan verwijderd mogen worden. Geef hier als antwoord JA.

Wilt u direct beginnen met het gebruik van de voorgeschreven opmaakprofielen, dan dient u tenslotte in de taakbalk nog even op de knop Ja, afdwingen van beveiliging starten te klikken.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Plaats reactie