Screenshot programma

Handige programma's voor Windows om te gebruiken.

Moderator: MandersOnline

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jan_Kol
500+ Poster
500+ Poster
Berichten: 854
Lid geworden op: ma 04 aug 2003, 0:53
Locatie: Meppel
Contacteer:

Bericht door Jan_Kol » za 09 aug 2003, 22:53

Een zeer handig (en nog gratis ook)programma om schermafdrukken te maken is 20/20 van ByLight software. Ik gebruik het al jaren en ben er zeer tevreden over. Vooral omdat jezelf zo veel instellingen kunt maken. Zelfs een deel van het scherm is dan via slepen te selecteren.

Je vind het hier:
http://www.hotfreeware.com/2020/download.htm

Jan

FreduitLimburg
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 268
Lid geworden op: di 17 feb 2004, 16:55

Bericht door FreduitLimburg » zo 02 mei 2004, 11:48

Ik gebruik altijd ctrl printscreen, wat is het verschil hiertussen ?

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23648
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » zo 02 mei 2004, 11:51

bij de ene moet je zelf alles doen en bij het programma heb je direct een afbeelding :)

Het is overigens ALT + Printscreen
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

FreduitLimburg
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 268
Lid geworden op: di 17 feb 2004, 16:55

Bericht door FreduitLimburg » zo 02 mei 2004, 11:53

het vereenvoudigt de boel dus een beetje, bedankt voor de tip
Met vriendelijke groetjes uit Limburg
Fred

Gebruikersavatar
Jan_Kol
500+ Poster
500+ Poster
Berichten: 854
Lid geworden op: ma 04 aug 2003, 0:53
Locatie: Meppel
Contacteer:

Bericht door Jan_Kol » wo 05 mei 2004, 3:20

FreduitLimburg @ Zo 02 Mei 2004, 11:53 schreef:het vereenvoudigt de boel dus een beetje, bedankt voor de tip
Niet helemaal. Het werkt totaal anders. Bij PrtScn krijg je het hele Bureaublad, bij ALT PrtScn het actieve venster.
Met 20/20 kun je zelf bepalen wat je als screenshot neemt. Jij bepaalt welk deel van het Bureaublad je opneemt, al wil je alleen een sluitkruisje opnemen dan kan 20/20 dat. Bij het MS standaard verhaal moet je dat dan via een tekenprogramma proberen uit het plaatje te halen.

Jan

Kale

Bericht door Kale » do 22 jul 2004, 17:25

MandersOnline @ Zo Mei 02, 2004 11:51 am schreef:bij de ene moet je zelf alles doen en bij het programma heb je direct een afbeelding :)

Het is overigens ALT + Printscreen
printscreen is hele scherm

alt+ printscreen is active venster

Gebruikersavatar
Jan_Kol
500+ Poster
500+ Poster
Berichten: 854
Lid geworden op: ma 04 aug 2003, 0:53
Locatie: Meppel
Contacteer:

Bericht door Jan_Kol » wo 08 aug 2007, 11:28

Helaas bestaat de in de eerste posting genoemde downloadsite van de maker van 20/20 niet meer en is het programmaatje nog slechts op een enkele plaats te downloaden.

Gelukkig vond ik dit, een flinke lijst met screeshot porgramma's, zelfs heel moderne (dus geschikt voor dat ellendige Vista) en nog freeware ook.

Overigens werkt 20/20 ook uitstekend onder XP. Een voorbeeld van een screenshot met 20/20? zie hier:

Afbeelding

Wat je ziet is een screenshot van Google Maps, want vanuit Google Maps kun je geen satellietbeeld afdrukken dus zo maar zelf gemaakt. Als je bij Google Maps op de satellietweergave op Afdrukken klikt wordt een gewone kaart neer gezet en niet zo'n fraai geval als hierboven, kijk maar:

Afbeelding

Jan

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23648
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » wo 08 aug 2007, 19:00

heel erg bedankt Jan
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

cowboyspeedy
500+ Poster
500+ Poster
Berichten: 865
Lid geworden op: ma 01 dec 2003, 5:42

Re: Screenshot programma

Bericht door cowboyspeedy » za 20 aug 2011, 23:09

nou ik heb nu ook een versie die je op windows 7 kan laten draaien
die kan je hier downen is het zelfde programma maar dan voor windows 7 en vista er by want ik kon de ouwe versie niet op windows 7 krijgen geinstaleerd en nu wel met deze versie
http://www.photo-freeware.net/2020.php
grzz van cowboyspeedy

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23648
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Screenshot programma

Bericht door MandersOnline » zo 21 aug 2011, 14:51

Kijk daar hebben we wat aan :) helemaal top
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

cowboyspeedy
500+ Poster
500+ Poster
Berichten: 865
Lid geworden op: ma 01 dec 2003, 5:42

Re: Screenshot programma

Bericht door cowboyspeedy » zo 21 aug 2011, 20:32

dat vond ik ook al want was al een tyd er op zoek naar want ik vind dat een heel goed progie
grzz van cowboyspeedy

tomp35
Beginner
Beginner
Berichten: 4
Lid geworden op: di 19 mei 2009, 14:06

Re: Screenshot programma

Bericht door tomp35 » di 23 aug 2011, 12:51

Gebruik zelf al geruime tijd Gadwin Printscreen (niet de Pro versie), deze is ook gewoon gratis en geheel in het nederlands.

http://www.gadwin.com/printscreen

cowboyspeedy
500+ Poster
500+ Poster
Berichten: 865
Lid geworden op: ma 01 dec 2003, 5:42

Re: Screenshot programma

Bericht door cowboyspeedy » di 23 aug 2011, 14:21

ja die had ik ook maar deze is fijner
want die pakt niet heel je scherm enkel maar het plaatje wat je als laatst heb geopend en niet de rest er om heen
en dat doet gadwin wel
en ook in de pro-versie doet hy dat en dat is wel eens lastig
want dan moet je weer gaan knippenen dat hoef nu niet meer
grzz van cowboyspeedy

tomp35
Beginner
Beginner
Berichten: 4
Lid geworden op: di 19 mei 2009, 14:06

Re: Screenshot programma

Bericht door tomp35 » wo 24 aug 2011, 9:55

Wanneer je in Gadwin Printscreen kiest voor 'rechthoekig gebied' dan kun je zelf bepalen waarvan een screenshot genomen moet worden (dus ook een gedeelte van het beeldscherm).
Een groot voordeel bij Gadwin is dat je een zoomwindow krijgt te zien waardoor je vrij exact een screenshot kunt maken.

cowboyspeedy
500+ Poster
500+ Poster
Berichten: 865
Lid geworden op: ma 01 dec 2003, 5:42

Re: Screenshot programma

Bericht door cowboyspeedy » wo 24 aug 2011, 14:13

nou ik hou het wel by 2020 want dan is het enkel print screen en je ben klaar om hem op te slaan als het progie open staat
meer hoef je niet te doen
het is net wat je gewend ben zeg ik altyd maar hoor
grzz van cowboyspeedy

Plaats reactie