Office 97 Algemeen: AutoTekst

Tips & Trucs over Office 97 in het Algemeen

Moderator: MandersOnline

MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23666
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Office 97 Algemeen: AutoTekst

Bericht door MandersOnline » zo 20 jul 2008, 19:17

Deel1:
De AutoTekst-functie zorgt ervoor dat u maar een deel van een woord of zin hoeft te typen, want de functie maakt het woord (of de zin) verder af. Wordt bijvoorbeeld begonnen met het typen van woen, dan laat Word in een gele ballon het woord woensdag zien. Er hoeft dan alleen nog maar op Enter of de F3-toets gedrukt te worden en het hele woord wordt in de tekst geplaatst. Een groot aantal AutoTekst-woorden zit al ingebakken in Word, maar de functie is verder uit te breiden met uw eigen woorden of zinnen. De tekst die als AutoTekst gedefinieerd moet worden moet om te beginnen geselecteerd worden. Kies vervolgens Invoegen - AutoTekst - Nieuw - OK en het nieuwe AutoTekst-fragment is gereed voor gebruik.

Deel2:
Office 97 heeft een nieuwe feature, die het invoeren van tekst een stuk gemakkelijker maakt; de AutoTekst functie. Begint je bijvoorbeeld met het intypen van woen, dan laat Word in een gele ballon het woord woensdag zien. U hoeft dan alleen nog maar op ENTER te drukken en het hele woord wordt in de tekst geplaatst.
Een groot aantal stukken AutoTekst zitten al "ingebakken" in Word, maar natuurlijk kunt je deze functie uitbreiden met woorden die je zelf uitkiest. Dit doet je als volgt:

Type het woord dat je als AutoTekst wilt defini
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Plaats reactie