Excel 97: Kolom Titels afdrukken op elke pagina

Tips & Trucs voor Excel 97

Moderator: MandersOnline

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23666
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Excel 97: Kolom Titels afdrukken op elke pagina

Bericht door MandersOnline » zo 13 jul 2008, 13:16

Wanneer U een groot rekenblad heeft gemaakt in Excel, en dit rekenblad wilt gaan afdrukken, dan wordt de inhoud bijna altijd verdeeld over meerdere bladzijden. Een klein probleem is dan dat de kolomtitels alleen op de eerste bladzijde komen te staan, waardoor het geheel wat onleesbaar wordt. U kunt echter de kolomtitels op elke bladzijde afdrukken. Dit bereikt U als volgt:
  • Kies menupunt Bestand
  • Kies optie Paginainstelling
  • Kies tabblad Blad
Hier vind U een regel, genaamd Rijen boven ieder blad, waar U in kunt vullen welke cellen op elke pagina afgedrukt moeten worden. U kunt ze met de hand invullen, maar om er zeker van te zijn dat U de juiste cellen hebt aangegeven, kunt U beter gebruik maken van de selectieknop. Dit is de gekleurde knop aan het einde van de regel.

Als U hier op klikt, keert U even terug naar het werkblad. Met de muis selecteert U dan de cellen die U boven elke bladzijde wilt afdrukken. Wanneer U de cellen hebt geselecteerd, drukt U op ENTER om de keuze te bevestigen. De door U geselecteerde cellen worden door Excel automatisch ingevuld op de regel Rijen boven ieder blad.

Dit principe geldt natuurlijk ook wanneer U kolommen links op elk blad wilt afdrukken.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Plaats reactie