Probleem op de pc met "Systeemkopie maken."

Algemeen over alle Windows versies.

Moderator: MandersOnline

Plaats reactie
lucia
300+ Poster
300+ Poster
Berichten: 397
Lid geworden op: zo 05 okt 2003, 23:57
Locatie: In de Kempen

Probleem op de pc met "Systeemkopie maken."

Bericht door lucia » zo 05 aug 2012, 16:54

Dag Pieter,
Ik zit met een probleem op de pc met "Systeemkopie maken."

Diverse pogingen gedaan om er een te maken, ook de Herstelschijf er bij gemaakt.
Telkens als ik een Systeemkopie maak, komt er op de andere schijf de back-upmap te staan.
ZONDER slot erop en ZONDER inhoud. (o bit)
Pas een nieuwe installatie gedaan, week geleden, de rest werkt prima zover ik weet, Systeemherstel maakt herstelpunten zie ik bij Ccleaner. Wel heb ik die nog niet nodig gehad.

Op internet bij Microsoft naar het progje "Fix it" gezocht om het te repareren en niet de goede gevonden ervoor.
Ook rechts geklikt op de C-schijf - tabblad Extra en geklikt op Contoleren en beide aangevinkt voor controle en opnieuw opgestart, nul fouten stond er.

Weet jij misschien er het reparatie tool ervoor van Microsoft, ik vind het niet!
Vast bedankt,
Lucia

Ik heb Windows 7 home pre

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23639
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Probleem op de pc met "Systeemkopie maken."

Bericht door MandersOnline » ma 06 aug 2012, 16:45

Even ter duidelijkheid is een programma van Windows zelf neem ik aan?

En die schijf is dat een externe of een die in je machine zit?
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

lucia
300+ Poster
300+ Poster
Berichten: 397
Lid geworden op: zo 05 okt 2003, 23:57
Locatie: In de Kempen

Re: Probleem op de pc met "Systeemkopie maken."

Bericht door lucia » ma 06 aug 2012, 16:58

Het is de Backup van Windows zelf ja. De schijf is intern (SSD)
Na een nieuwe instalatie en de software die ik gebruik (printer-word enz) wilde ik een systeembackup maken.
Dit heb ik vaker gedaan en ook op andere pc's en nooit problemen mee gehad. Nu dus wel.

Ik had er een gemaakt en even gecrontrolerd of die werkte met de systeemherstelschijf, nee dus!
Toen zag ik naderhand op de externeschijf, rechtsklik op de backup dat IN de map van de backup niets stond (0bits)
Ook dat er geen slot op de map stond.
Ik ga nu weer opnieuw proberen of het nu wel lukt.

Vast bedankt Pieter.
Lucia

lucia
300+ Poster
300+ Poster
Berichten: 397
Lid geworden op: zo 05 okt 2003, 23:57
Locatie: In de Kempen

Re: Probleem op de pc met "Systeemkopie maken."

Bericht door lucia » ma 06 aug 2012, 17:28

Weer geprobeerd en gekeken op de externe schijf of de backup is gemaakt.
NU staan er wel mappen in, 20GB. Ik heb gecontroleerd of het werkt met de systeemherstelschijf.
Er komt er een te staan in het lijstje maar als ik verder ga komt het bericht dat er geen systeemcopie gevonden word.
WEL kan ik kiezen uit een rij voor een herstelpunt!

Maar ik heb gekeken op de C-schijf gekeken dat ik 27Gb in gebruik heb met al mijn software die ik erop heb staan, en in de backup staat maar 20GB.
Ik dacht dat die dan ook 27 GB moest zijn!

Groeten Lucia

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23639
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Probleem op de pc met "Systeemkopie maken."

Bericht door MandersOnline » do 09 aug 2012, 14:03

Hoeft niet perse, sommige bestanden zoals een Page file of een bestand die te maken heeft met hibernate modus hoeven niet opgeslagen te worden.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
Timelord
1000+ Poster
1000+ Poster
Berichten: 1070
Lid geworden op: ma 14 mei 2007, 11:32
Contacteer:

Re: Probleem op de pc met "Systeemkopie maken."

Bericht door Timelord » vr 10 aug 2012, 14:20

Na vele jaren tot volle tevredenheid Norton Ghost gebruikt te hebben, bleek Windows 7 te groot voor Ghost.

Toen maar eens de Windows backup gebruikt.
Even dacht ik dat dit ook goed was, maar tot mijn verbazing vult Windows steeds de backup aan met nieuwe gegevens!.
En dat wil ik helemaal niet. Gewoon een clean setup en dan een backup. Meer niet.

Nu heb ik een ander backup programma (freeware) en dat werkt ook goed.

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23639
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Probleem op de pc met "Systeemkopie maken."

Bericht door MandersOnline » ma 13 aug 2012, 16:23

Welke is dat exact?
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
Timelord
1000+ Poster
1000+ Poster
Berichten: 1070
Lid geworden op: ma 14 mei 2007, 11:32
Contacteer:

Re: Probleem op de pc met "Systeemkopie maken."

Bericht door Timelord » ma 13 aug 2012, 17:08

Macrium

lucia
300+ Poster
300+ Poster
Berichten: 397
Lid geworden op: zo 05 okt 2003, 23:57
Locatie: In de Kempen

Re: Probleem op de pc met "Systeemkopie maken."

Bericht door lucia » ma 13 aug 2012, 17:13

Dank je Timelord, ik ga die eens bekijken.
Gek...nooit problemen met windows7 backup gehad, en nu met een nieuwe instalatie wel.

Pieter en Timelord bedankt.
Zet er maar een slot op Pieter.

Groeten en bedankt,
Lucia

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23639
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Probleem op de pc met "Systeemkopie maken."

Bericht door MandersOnline » do 16 aug 2012, 10:21

Toch nog handig om dan ook de link te geven naar de Freeware versie, die wel wat beperkter is dan een betaal versie, maar moet geen punt zijn:

http://www.macrium.com/reflectfree.aspx
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Plaats reactie