Standaard map aanpassen, wie weet de oplossing ?

Algemeen over alle Windows versies.

Moderator: MandersOnline

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Timelord
1000+ Poster
1000+ Poster
Berichten: 1073
Lid geworden op: ma 14 mei 2007, 11:32
Contacteer:

Standaard map aanpassen, wie weet de oplossing ?

Bericht door Timelord » di 18 nov 2008, 23:07

Elke keer als ik de pc opstart en een document of foto wil opslaan gaat Windows standaard naar Mijn documenten.

Ook al kies ik een andere map, na het herstarten is het toch steeds weer Mijn documenten waar hij naartoe gaat.

Wete iemand waar ik dit kan definitief aanpassen, want ik ben inmiddels behoorlijk geirriteerd over dit euvel. :lol: :lol:

snoflico
Beginner
Beginner
Berichten: 30
Lid geworden op: zo 28 sep 2008, 9:02

Re: Standaard map aanpassen, wie weet de oplossing ?

Bericht door snoflico » wo 19 nov 2008, 20:46

Hoi Timelord

Hoe je dit in kan stellen weet ik ook niet maar ik los dit als volgt op:
Zie afbeelding:
Je klikt op "opslaan als" en in het scherm dat opent maak ik een snelkoppeling naar een map die ik veelvuldig gebruik.
Ik klik een keer op de betreffende map. In het voorbeeld is dit de map test. Ik klik dan het venstertje "extra" rechts boven open en klik dan op "toevoegen aan mijn locaties". Je krijgt dan links in het rij'tje een nieuwe snelkoppeling naar een map die je bv veel gebruikt. Je kan er meerderen op die manier toevoegen. Zie ook in het voorbeeld mijn extra map "prive". Die heb ik ook zelf toegevoegd. Eenmaal toegevoegd blijft de map er altijd staan. Heel handig. Zodra je er op klikt ga je direct naar die map toe net als bij mijn documenten.
Ook als je later bij andere bestanden "opslaan als" uitvoert, zoals afbeeldingen, staat die map er, het is niet alleen voor tekstbestanden zoals in het voorbeeld.
Hopelijk heb je er iets aan.
Groetjes van snoflico

Afbeelding

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23655
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Standaard map aanpassen, wie weet de oplossing ?

Bericht door MandersOnline » wo 19 nov 2008, 20:54

Welke Programma's gaat het om? Bijvoorbeeld bij Word en Excel kan je de standaard map voor opslaan van documenten gewoon aanpassen die staat normaal gesproken naar je Mijn documenten.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
Timelord
1000+ Poster
1000+ Poster
Berichten: 1073
Lid geworden op: ma 14 mei 2007, 11:32
Contacteer:

Re: Standaard map aanpassen, wie weet de oplossing ?

Bericht door Timelord » wo 19 nov 2008, 21:07

Nou, inderdaad Word en Excel, maar ook bv Paint.

en aparte mappen, die heb ik al, maar ik wil gewoon dat het programma vanzelf alles al op E zet.

In ieder geval bedankt voor het meedenken.
Ik zal dat van die test map nog eens rustig nalezen.
:D

Gebruikersavatar
Pipo
1000+ Poster
1000+ Poster
Berichten: 1245
Lid geworden op: vr 24 sep 2004, 16:26

Re: Standaard map aanpassen, wie weet de oplossing ?

Bericht door Pipo » wo 19 nov 2008, 21:12

Ik weet niet welke versie van office je gebruikt.

BIj 2007 gaat het als volgt:

Klik op de Microsoft Office-knop en klik vervolgens op Opties voor Excel.
Klik op Opslaan.
Typ onder Werkmappen opslaan het pad in het vak Standaardbestandslocatie.

Gebruik je een oudere versie zoek dan bij help van Excel eens op
standaard map

Gebruikersavatar
Timelord
1000+ Poster
1000+ Poster
Berichten: 1073
Lid geworden op: ma 14 mei 2007, 11:32
Contacteer:

Re: Standaard map aanpassen, wie weet de oplossing ?

Bericht door Timelord » wo 19 nov 2008, 21:21

Ik heb die optie niet ? :mrgreen:

Afbeelding

snoflico
Beginner
Beginner
Berichten: 30
Lid geworden op: zo 28 sep 2008, 9:02

Re: Standaard map aanpassen, wie weet de oplossing ?

Bericht door snoflico » wo 19 nov 2008, 21:50

Hoi hoi

Dank je wel pipo.
Gevonden bij office 2003:
Excel openen en daar kan je het instellen bij extra>>opties>>algemeen>>standaardbestandslocatie.
En bij word (ook openen) opties>>bestandslocaties>>wijzigen

Weer wat geleerd want dit wist ik ook niet, en is idd heel handig.

Grtz van Snoflico
Laatst gewijzigd door snoflico op wo 19 nov 2008, 21:52, 1 keer totaal gewijzigd.

snoflico
Beginner
Beginner
Berichten: 30
Lid geworden op: zo 28 sep 2008, 9:02

Re: Standaard map aanpassen, wie weet de oplossing ?

Bericht door snoflico » wo 19 nov 2008, 21:51

Timelord je bedoeld de map test? Die had ik als voorbeeld aangemaakt. Je kan iedere willekeurige bestaande map hiervoor aanduiden of een nieuwe maken.
Grtz van Snoflico

Gebruikersavatar
sunny
Beginner
Beginner
Berichten: 66
Lid geworden op: di 02 sep 2008, 9:41

Re: Standaard map aanpassen, wie weet de oplossing ?

Bericht door sunny » wo 19 nov 2008, 21:58

Je kunt het ook aanpassen in het register, ga als volgt te werk
Type "Regedit" in uitvoeren
en ga dan naar de volgende mappen
HKEY_CURRENT_USER
Software
Microsoft
Office
11
Common
Open find

Userdefined places nieuwe sleutel aanmaken met de naam die je wilt.

klik rechts op de nieuwe map, ga dan naar nieuw en klik op tekenreekswaarde geef daar de naam "name" in dubbelklikken op "name" en geef hier in hoe je de map wilt noemen.
Herhaal dit allemaal maar geef nu de tekenreekswaarde de naam "path" dubbel klik hierop en geef de volledige pad naam op bijvoorbeeld (C:\Documents and Settings\XXXX\Mijn documenten\Mijn afbeeldingen.

Ga in het register naar de map "standardPlaces" die zit in het in "open find"
klik rechts op een map die je toch niet wilt gebruiken bijvoorbeeld (desktop)en kies voor "nieuw" ---->DWORDwaarde en geef die de naam "show" die map zul je nu niet meer zien in een office programma.

Let wel op wat je doet in het register, maak daar geen fouten!! ;)

Gebruikersavatar
Timelord
1000+ Poster
1000+ Poster
Berichten: 1073
Lid geworden op: ma 14 mei 2007, 11:32
Contacteer:

Re: Standaard map aanpassen, wie weet de oplossing ?

Bericht door Timelord » wo 19 nov 2008, 22:29

ik maak nooit vouten :lol: :lol:

Het gaat vaak niet zoals ik wil, maar omdat nou vouten te noemen :mrgreen:

Gebruikersavatar
sunny
Beginner
Beginner
Berichten: 66
Lid geworden op: di 02 sep 2008, 9:41

Re: Standaard map aanpassen, wie weet de oplossing ?

Bericht door sunny » do 20 nov 2008, 10:24

Ik denk ook niet dat jij vouten zult maken :geek: maar iemand anders misschien wel :mrgreen:

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23655
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Standaard map aanpassen, wie weet de oplossing ?

Bericht door MandersOnline » do 20 nov 2008, 20:02

Tjaaa vouten zijn menselijk zeggen ze gelukkig ben ik een Manders
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
Timelord
1000+ Poster
1000+ Poster
Berichten: 1073
Lid geworden op: ma 14 mei 2007, 11:32
Contacteer:

Re: Standaard map aanpassen, wie weet de oplossing ?

Bericht door Timelord » do 20 nov 2008, 21:06

Inderdaad, jij bent (M)anders :lol: :lol:

Plaats reactie