SP2 - atapi.sys

Algemeen over alle Windows versies.

Moderator: MandersOnline

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Natazja
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 100
Lid geworden op: ma 19 jul 2004, 12:43
Locatie: Arnhem

SP2 - atapi.sys

Bericht door Natazja » di 07 sep 2004, 14:07

Hai ik was bezig met um op mijn pc te zetten, en plots kreeg ik deze melding :

Setup kan bestand atapi.sys niet kopieren.

Controleer of de hieronder opgegeven locatie correct is of wijzig de locatie en plaats 'Systeembestanden van Windows XP' in t station dat u opgeeft.

c:\windows\systeem32\drivers


Wat moet ik hier mee ?? Of wat bedoelen ze ??

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23659
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » di 07 sep 2004, 14:18

Er staat bij jou in de betreffende map een bestandje met die naam, op de ene of de andere manier herkent die of erkend die dit bestand niet.

Wat nu doen? Stop de CD van Windows XP in je computer en open deze zodat je alle bestanden en mappen er van ziet.

Ga dan stap voor stap naar: \I386\sp1.cab of \I386\DRIVER.CAB

Je zit dan in een bestand wat allemaal bestandjes bevat hiertussen staat ook de atapi.sys

Kopieer deze en ga dan naar: Start - uitvoeren - typ: %windir%\systeem32\drivers

Zoek het betreffende bestand daar op en verwijder deze, vervolgens kopieer je het bestand uit een van de opgegeven plaatsen op de CD en plakt het in die map waar je het zojuist hebt verwijderd.

Druk vervolgens op de knop die aangeeft dat je het nog een keer wilt proberen(kan je de naam opgeven?).

Vervolgens gaat de installatie verder en ben je na een poosje weer een gelukkig persoontje met Service Pack 2.

PS heb de titel ietsjes aangepast.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
Natazja
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 100
Lid geworden op: ma 19 jul 2004, 12:43
Locatie: Arnhem

Bericht door Natazja » di 07 sep 2004, 14:25

Oefff okee ik zal t eens proberen .

En prima hoor die aanpassing..zo is t ook wat makkelijker te lezen voor anderne natuurlijk. Weten ze gelijk waar t over gaat.

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23659
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » di 07 sep 2004, 14:27

Scheelt mij straks nog meer die vraag tegen komen en hij staat als iets wat beetje van belang is.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
Natazja
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 100
Lid geworden op: ma 19 jul 2004, 12:43
Locatie: Arnhem

Bericht door Natazja » di 07 sep 2004, 14:59

Kee t is gelukt :cheesygrin: Zelfs voor een leek als mij :roll:
Dank je voor je goeie uitleg..zo was t eenvoudig de stappen te ondernemen. :wink:

Hij staat erop. Ben benieuwd :cheesygrin:

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23659
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » di 07 sep 2004, 15:01

Zo hoort het een snelle duidelijke uitleg :)
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

andre
300+ Poster
300+ Poster
Berichten: 470
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 16:59

Bericht door andre » di 07 sep 2004, 20:29

hey pieter ik geloof dat er iets mij niet helemaal duidelijk is ik heb hier de pro versie maar daar kan ik het bestandje niet vinden onder de map die jij opgeef
Een expert is iemand die steeds meer weet over steeds minder.

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23659
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » di 07 sep 2004, 20:43

Als je hem niet kan vinden, wat SP2 install aangeeft dan verwijderen, maar als je het persoonlijk ook niet kan vinden plaats je het bestand er gewoon en zeg je eventueel dat die hem moet overschrijven.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
Natazja
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 100
Lid geworden op: ma 19 jul 2004, 12:43
Locatie: Arnhem

Bericht door Natazja » di 07 sep 2004, 21:50

Bij mij vond ik op de cd die atapi.sys gewoon in de map I386.
Hij stond daar gewoon los in. En niet in \I386\sp1.cab of \I386\DRIVER.CAB
Die heb ik gekopierd en geplaatst na die andere weg te hebben gehaald.
In mijn geval was t dus dat die atapi.sys die erop stond in kleine letters was...terwijl hij op cd in hoofdletters stond.
En dat maakte t hele verschil. :cheesygrin:

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23659
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » di 07 sep 2004, 22:25

heel gemakkelijk dus.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
Natazja
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 100
Lid geworden op: ma 19 jul 2004, 12:43
Locatie: Arnhem

Bericht door Natazja » di 07 sep 2004, 22:47

Jeps maar je moet t wel weten..door jouw stappen zag ik wat uiteindelijk t probleem was. (zelfs al had ik t eerder gezien dan nog had ik jouw stappen gevolgt en niet zomaar die atapi.sys aan gepast naar grote letters). :cheesygrin:

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23659
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » di 07 sep 2004, 23:12

hoofdletters zouden in iedergeval bij windows Niet zoveel hoeven uit te maken, bij linux wel.

maar ik had het probleem zelf ook gelukkig dan maar :) daardoor kon ik de oplossing geven.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
Natazja
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 100
Lid geworden op: ma 19 jul 2004, 12:43
Locatie: Arnhem

Bericht door Natazja » di 07 sep 2004, 23:37

Hahahaha zo is t. Zo kun je daarmee toch weer anderen helpen :wink: :cheesygrin:

Plaats reactie