"crawl"

Wegens vele vragen over phpBB en over het forum hoe ik dat opgezet heb hier een rubriekje, maar ook voor het bouwen van je website.

Moderator: MandersOnline

Gebruikersavatar
Petitria
Beginner
Beginner
Berichten: 50
Lid geworden op: di 23 okt 2007, 10:59
Locatie: Goes

Bericht door Petitria » di 05 feb 2008, 11:47

Hoi Petra,

We hebben de link die je gaf bekeken, daar kan je inderdaad PHPBB 3 mee downloaden.

Maar....... nog een vraagje :
Hoe krijg je dan dat phpbb 3 op je forum ?

Wat een vragen he ? :?: :?: :?:

Je helpt ons er wel mee hoor. Tot zover hartstikke bedankt in ieder geval.

Groetjes
Ria

Gebruikersavatar
Timelord
1000+ Poster
1000+ Poster
Berichten: 1072
Lid geworden op: ma 14 mei 2007, 11:32
Contacteer:

Bericht door Timelord » di 05 feb 2008, 11:53

Nou ik weet niet waar je het forum host, maar normaal gesproken upload je het forum gewoon met een ftp server. :wink:

Gebruikersavatar
Monton
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 195
Lid geworden op: do 09 jun 2005, 20:24

Bericht door Monton » di 05 feb 2008, 11:58

Petr@ wij zijn bij messageboard.
En ik begrijp uit jouw antwoord dat we het via hun moeten doen ?

Gebruikersavatar
Timelord
1000+ Poster
1000+ Poster
Berichten: 1072
Lid geworden op: ma 14 mei 2007, 11:32
Contacteer:

Bericht door Timelord » di 05 feb 2008, 12:26

Ik heb even gekeken en ik vraag me af of je daar wel je board kunt vervangen.

Hebben jullie het er zelf op gezet of hebben jullie je alleen hoeven aan te melden en was het forum al kant en klaar geinstalleerd ?.

In dat laatste geval kun je zelf geen ander forum installeren en moet je het doen met hetgeen je door die site aangeboden word.

Gebruikersavatar
Monton
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 195
Lid geworden op: do 09 jun 2005, 20:24

Bericht door Monton » di 05 feb 2008, 14:27

Alleen aanmelden en je krijgt een kant en klaar forum die je naar eigen inzicht kunt indelen.

Kan hooguit bij messageboard zelf eens informeren of er een mogelijkheid is.
Misschien dat vanuit hun, wel iets te veranderen valt.

Maar mocht dat zo zijn, proberen we dat eerst met een "testforum". :D

Gebruikersavatar
Timelord
1000+ Poster
1000+ Poster
Berichten: 1072
Lid geworden op: ma 14 mei 2007, 11:32
Contacteer:

Bericht door Timelord » di 05 feb 2008, 14:54

Waarom niet een eigen hoster genomen ?

Ca 1 euro per maand en dan kun je alles maken zoals je het zelf wilt.
Dan ben je totaal niet afhankelijk van andermans smaak. :wink:

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23639
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » di 05 feb 2008, 20:30

Het valt daar in iedergeval niet te veranderen je bent afhankelijk van de aanbieder, wat Petra@ verder zegt is dan een optie, al begin je dan wel vanaf 0 met je site.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
Monton
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 195
Lid geworden op: do 09 jun 2005, 20:24

Bericht door Monton » di 05 feb 2008, 23:38

Pieter
al begin je dan wel vanaf 0 met je site.
Dat lijkt me voor ons forum geen optie.

Voor mij de eindconclusie: we komen dus niet van die robots af die ons forum doorzoeken :?

Maar bedankt, ook namens Ria, voor jullie inzet en zoeken naar oplossingen :D

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23639
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » wo 06 feb 2008, 15:48

Als er een mogelijkheid is dat jullie dat stukje database krijgen waar al die gegevens in staan dan wil ik best wel even helpen de boel om te zetten naar een phpbb2 kaal forum en vervolgens jullie de optie daarmee aanrijken om de boel over te laten zetten naar phpBB3.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
Monton
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 195
Lid geworden op: do 09 jun 2005, 20:24

Bericht door Monton » wo 06 feb 2008, 15:54

Dat stukje database moeten we dan bij de host vragen en op een nieuw phpbb2 forum laten zetten ? Soort kopie dus.
En van dat nieuwe (kopie) forum wil jij dan voor ons een phpbb3 forum maken ?
En kunnen we ondertussen gewoon verder draaien op ons forum ?
Begrijp ik dat goed ?

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23639
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » wo 06 feb 2008, 15:57

Nou wat ik bedoel is een stukje database een kopie van maken. Vervolgens wel met een gesloten forum aangezien ik die nieuwe berichten dan altijd ga missen, vervolgens kan ik het ombouwen als het goed is naar phpBB2 forum zoals het normaal zou zijn bij een losse situatie.

Die mogen jullie dan eventueel zelf omzetten en anders ik naar een phpBB3 forum, maar die egegevens moet je inderdaad eerst van de hist mee kunnen krijgen.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
Monton
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 195
Lid geworden op: do 09 jun 2005, 20:24

Bericht door Monton » wo 06 feb 2008, 16:00

Hoe groot schat jij de kans dat de host ons dat stuk database geeft ?
Ik denk namelijk dat ze dat niet zomaar geven :(

Gebruikersavatar
Monton
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 195
Lid geworden op: do 09 jun 2005, 20:24

Bericht door Monton » wo 06 feb 2008, 16:02

Bedenk me ineens, mogelijk is natuurlijk ook om gewoon een phpbb3 forum aan te vragen en geleidelijk over te gaan naar het nieuwe forum.
Mensen wel goed voorbereiden.

Alleen het gekke is.
Als je nu bij messageboard een nieuw forum aanvraagd, krijg je nog gewoon phpbb2.

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23639
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » wo 06 feb 2008, 16:07

Ze zullen daar nog wel geen phpBB3 forum hebben, moet ook software voor gemaakt worden die dat ondersteunt en dat zal er wel zijn, alleen kost hun weer extra geld, maar probeer eens nooit geschoten is altijd mis lijkt me of niet soms??
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
Monton
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 195
Lid geworden op: do 09 jun 2005, 20:24

Bericht door Monton » wo 06 feb 2008, 16:10

Ik zit ondertussen met Ria op msn te overleggen.

Misschien toch een nieuw phpbb3 forum aanvragen (andere host dan) en geleidelijk overgaan.

Alleen.....................geen idee waar we die phpbb3 vandaar moeten halen :oops:

Plaats reactie