Router Instellenvoor FTP?

Alles wat met hardware en randapparatuur te maken heeft.

Moderator: MandersOnline

Plaats reactie
rooon
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 233
Lid geworden op: zo 08 feb 2004, 2:07

Router Instellenvoor FTP?

Bericht door rooon » do 19 aug 2004, 10:34

Heb sindskort een router, En sinds dien kan ik geen FTP-server meer draaien.

weet iemand hoe je dit kunt instellen?

Ik heb een:
Linksys_Wireless-G Broadband Router

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23659
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » do 19 aug 2004, 10:45

Boekje al doorgenomen? Denk het niet en denk ook niet dat je er zo 1-2-3 uit komt.

Ga naar: http://192.168.1.1

Login als: admin
Wachtwoord: admin

Kies dan voor: Applications & Gaming
Daar staat in het lijstje FTP deze staat al geheel ingesteld enigste wat je moet doen is Achteraan het IP-adres van de PC in te vullen, dus ik raad je aan om een PC een Vast IP-Adres te geven.

Mocht je graag van buiten af een andere poort willen gebruiken stel de External Port dan in op dat betreffende Poortnummer.

Internal Port is de poort die open staat op de PC, mocht die ook anders zijn dan 21 pas die dan aan.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

rooon
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 233
Lid geworden op: zo 08 feb 2004, 2:07

Bericht door rooon » do 19 aug 2004, 10:53

jawel, had het boekje gelezen.
maar daar staat niet zoveel in, alleen hoe je jou internet verbnding moet clonen in de router.

heb hier een voorbeeldje, meschien kun je er iets mee, want kan het ip niet veranderen.

Afbeelding

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23659
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » do 19 aug 2004, 10:59

Ja dit beestje wijkt een beetje af van de gene die ik heb, toch nog wel wat verschil qua opties, nou is de mijnes geschikt voor ADSL en direct werkt die als me modem, dus als je me even de tijd geeft en me kan vertellen wat je te zien krijgt als je op More... drukt, dan gaan we er wel uit komen.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

rooon
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 233
Lid geworden op: zo 08 feb 2004, 2:07

Bericht door rooon » do 19 aug 2004, 11:04

engels is niet mijn sterkste kant, dus ja word het vaak wat moeilijker voor me:(

Afbeelding

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23659
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » do 19 aug 2004, 11:22

Dit is vrij Simpel :)

Zet ten eerste je IP vast op de PC, dus dan je iets krijgt van 192.168.1.2

Instellen router:
Application: FTP
Start: 20
End: 21
TCP/UDP: TCP
IP Address: Het gekozen IP-Adres in mijn geval 192.168.1.2
Enabled: Aanvinken

Even uitleg er bij:
Application is waar we mee werken, FTP in dit geval en alleen om te weten waar je het voor gebruikt.
Start is het poortnummer waar we beginnen.
End is het poortnummer waar we mee eindigen.
De start en End vormen een gebied van poortnummers die in de buitenwereld van het internet gezien kunnen worden door andere internetters.
TCP en UDP zijn 2 protocollen(aantal afspraken hoe het werken moet) waarbij TCP gericht is en UDP gewoon alle kanten uit gaat.
IP Address spreekt opzich voor zich, dat is het nummertje die de PC mee krijgt om haar te kunnen traceren.
Enabled is de optie aan, als deze aangevinkt staat werken de instellingen staat die uit werken ze niet meer en zien ze de poorten niet open staan.

Zoals je ziet ik heb 2 poortnummers ingevoerd, vaak hoor je dat mensen geen verbinding kunnen krijgen het schijnt dat je 2 poorten nodig hebt, en dat zijn 2 naast elkaar liggende poorten, de poort 20 en 21 zijn poorten voor de FTP.

Zo Waar Cisco niet goed voor is met zijn lesmateriaal, laat Linksys nou nog leuk van Cisco Systems zijn, moet nog even 3 certivicaten halen dan ga ik ze zelf nog wel geheel instellen die apparaten whahaha.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

rooon
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 233
Lid geworden op: zo 08 feb 2004, 2:07

Bericht door rooon » do 19 aug 2004, 11:26

wou het net neeschrijven, want had zelf ff wat geprobeerd.

had de poort op 21-21, jij op 20-21
nu kan ik met mijn internet ip op mijn server, allen nu nog proberen of een ander het ook kan.

heb 2 comps, dus de 2e comp moet ik daar ook invullen denk ik zo, want run ze wel eens op verschillende comps.

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23659
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » do 19 aug 2004, 11:27

Als je een 2de Computer op dezelfde manier wilt doen raad ik je aan om 2 andere poortnummers te nemen.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23659
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » do 19 aug 2004, 11:29

Maar nog een kleine waarschuwing, ik zie UPC staan als Internet provider en dat is geen lievertje als het gaat om een FTP Server dus word er vaak aangaraden om hoge poortnummers te gebruiken.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

rooon
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 233
Lid geworden op: zo 08 feb 2004, 2:07

Bericht door rooon » do 19 aug 2004, 11:31

ik gebruik al jaren poort21 en geen last gehad.

ik deel de hd van de 2e comp. dus vandaar dat ik 2 comps moet ingeven.
maar de 2e werkt niet.

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23659
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » do 19 aug 2004, 11:50

Je deelt de 2de harde schijf of heb je op de 2de PC ook een FTP programma staan??
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

rooon
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 233
Lid geworden op: zo 08 feb 2004, 2:07

Bericht door rooon » do 19 aug 2004, 11:55

allebij, komt heb een nieuwe comp. draadloos.
en vroeger draaide ik op de andere comp een server.

heb het nu voor mekaar, de 2 comps moesten ieder een ander poortnummer hebben.

anders ging het niet.

ook weer opgelost.
je bent weer hartstikke bedankt, wat moesten we zonder Manders Online :wink: :lol:

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23659
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » do 19 aug 2004, 12:31

die andere poortnummers had ik je gezegt en wat je zonder deze site zou moeten, een ander zoeken :D
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Plaats reactie