Is dit RAM geheugen goed?

Alles wat met hardware en randapparatuur te maken heeft.

Moderator: MandersOnline

Plaats reactie
Stannieman
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 142
Lid geworden op: vr 28 mar 2008, 21:06

Is dit RAM geheugen goed?

Bericht door Stannieman » di 22 dec 2009, 16:39

Hallo,
Ik ben er net achter gekomen dat er in onze pc een ramlatje stuk is (is er ondertussen al uitgehaald).
Nu moet er dus een nieuw in, maar ik weet niet heel zeker welk.
Volgens everest zitten er 2x 512 latjes in van max 333Mhz (memtest zij net 349Mhz :S), de timings op 333Mhz zijn 5-5-5-15. Die komen van transcend en staan samen in 1 dualchannel kanaal, dus allebij in een blauw slot.

De anderen waren 2x 1GB kinston van max 266Mhz, de timings weet ik niet juist meer, everest zei dat het 5-4-4-12 was dacht ik, op de site van kinston staat CL4 (die 4 is toch het 1ste cijfer eh?). Die zaten dus ook in 1 dualchannel kanaal, allebij in geel.

Nu dacht ik aan deze:
http://www.fnac.be/nl/Catalog/Detail.as ... Disponivel

Die 800Mhz, worden die echt gehaald of gaat die door de andere latjes op 333 lopen? (OPGELET: 333 en 800 komen niet in hetzelfde dualchannel kanaal)
En dat die CL6 trager is, merk je dat? Of wordt dat gecompenseerd doordat die hogere kolksnelheid die nu minstens 333Mhz is?

M.a.w.: ga ik er met die nieuwe latjes op vooruit t.o.v. die er in zaten of niet?

Alvast bedankt, Stan

Stannieman
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 142
Lid geworden op: vr 28 mar 2008, 21:06

Re: Is dit RAM geheugen goed?

Bericht door Stannieman » di 22 dec 2009, 18:02

Of kan ik beter deze nemen: Kingston KVR800D2N5/1GBK, net dezelfde maar CL5?

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23647
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Is dit RAM geheugen goed?

Bericht door MandersOnline » wo 23 dec 2009, 11:43

Beste is even kijken wat je moederbord wel en niet kan verwerken.

Probleem is dat je daar de beperkingen hebt zitten en als je dan geheugen koopt die het niet slikt heb je er ook niets aan.

Kan je eventueel een logje maken van je PC of je moederbord en die opsturen naar me??
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Stannieman
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 142
Lid geworden op: vr 28 mar 2008, 21:06

Re: Is dit RAM geheugen goed?

Bericht door Stannieman » wo 23 dec 2009, 13:29

De pc is een acer aspire m1100
Moederbord volgens everest:
Afbeelding

Naar t schijnt is dat eigenlijk dit bord: http://www.foxconnchannel.com/product/M ... -us0000314

Stannieman
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 142
Lid geworden op: vr 28 mar 2008, 21:06

Re: Is dit RAM geheugen goed?

Bericht door Stannieman » wo 23 dec 2009, 13:41

Ow wacht bij d pc winkel hier zijn er nog goedkopere ook die zelfs op de site van kingston aangegeven zijn om een m1100 te upgraden.
Maar gaan snellere modules zowieso op 333Mhz draaien, ookal zitten ze op een andere dualchannel? Want als ze toch op 333 gaan dan kan ik het best deze nemen:
http://www.ec.kingston.com/ecom/configu ... it1=Search Die van 1GB ddr2-667 (333Mhz dus).
http://www.exellent-it.be/CAH_Common/CA ... &image.y=0

En ddr2 800 wil toch zeggen dat die geen 800 maar 400Mhz is en 2x (ddr2) per klokslag data stuurt eh?

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23647
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Is dit RAM geheugen goed?

Bericht door MandersOnline » wo 23 dec 2009, 16:17

Volgens mij is die aanname niet juist gaat om het type geheugen steeds een type verder die sneller word, maar 800 is echt 800 en niet minder.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
lsc2000
1000+ Poster
1000+ Poster
Berichten: 1238
Lid geworden op: vr 03 mar 2006, 12:33
Locatie: Centrum van het land vlak bij utreg

Re: Is dit RAM geheugen goed?

Bericht door lsc2000 » wo 23 dec 2009, 17:19

MandersOnline schreef:Volgens mij is die aanname niet juist gaat om het type geheugen steeds een type verder die sneller word, maar 800 is echt 800 en niet minder.

en 2x (ddr2) per klokslag data stuurt eh

Nog even en het carillion gaat ook nog een deuntje spelen. :lol: :lol: :lol:
Verstand van computers? Hahaha egnie ik doe net alsof.
Afbeelding
This message was checked by LSC2000 system 2015-2020.

Stannieman
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 142
Lid geworden op: vr 28 mar 2008, 21:06

Re: Is dit RAM geheugen goed?

Bericht door Stannieman » wo 23 dec 2009, 18:16

Mja het zijn dus de D12864F50 latjes geworden, zelfde kloksnelheid en timings als de 512 latjes die er ook inzitten, en op de site van kingston aangegeven voor de aspire m1100.
Juist in de winkel gaan bestellen, heel misschien zijn ze morgen daar, anders dinsdag :D
Bedankt

Plaats reactie