werkgeheugen

Alles wat met hardware en randapparatuur te maken heeft.

Moderator: MandersOnline

Plaats reactie
Gebruikersavatar
g3n1x
Beginner
Beginner
Berichten: 58
Lid geworden op: wo 25 jul 2007, 11:09
Locatie: Somewhere I Belong

werkgeheugen

Bericht door g3n1x » ma 27 apr 2009, 13:36

hallo mede forumgebruikers

ik heb nu een pc (iets verouderd) met amd x2 van 2,0 ghz (duo core), 2 gb ddr 400 werkgeheugen en ati radeon hd2400 pro videokaart
mijn moederbord is een gigabyte k8nf9-ultra

ik ben van plan upgrades te halen voor mijn computer, want ik wil wel weer lekker gaan gamen
ik heb deze setup:
asus p5b-e moederbord
sapphire radeon hd 4850 met 512 mb gddr3 geheugen
550w voeding (merk even onbekend, wel met pci-e 6 pin aansluiting voor de kaart)
en dan een intel duo quad core q6600 met 2,4 ghz per core

ik heb nu dat werkgeheugen, die ddr 400
dit moederbord ondersteunt ddr2 800
kan ik dat werkgeheugen van die ddr 400 dan laten werken in de poorten van de ddr2 800, of gaat dit niet?

dan hoef ik niet 4 gb erbij te kopen, maar gewoon 2 gb
oh ja die 2 gb, gaat dat conflicten geven als die dan wel ddr2 800 is en die andere 2 gb ddr 400
neem aan van wel

ik wacht op jullie antwoord

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23644
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: werkgeheugen

Bericht door MandersOnline » di 28 apr 2009, 11:02

http://www.pcmweb.nl/hardware_review.jsp?productid=1810

Dit zal hem denk ik zijn en die 400 staat er niet bij, tevens zou het een vertragende factor worden voor die ddr2 800 geheugen.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
g3n1x
Beginner
Beginner
Berichten: 58
Lid geworden op: wo 25 jul 2007, 11:09
Locatie: Somewhere I Belong

Re: werkgeheugen

Bericht door g3n1x » vr 01 mei 2009, 1:22

ok bedankt

ik heb inmiddels een 4 gb setje gekocht van G.E.I.L. (de black dragon editie)
ik ga morgen (nou ja vandaag 1 mei) de computer in elkaar zetten, heb nu alle onderdelen :D

kan gesloten worden ;)

Gebruikersavatar
g3n1x
Beginner
Beginner
Berichten: 58
Lid geworden op: wo 25 jul 2007, 11:09
Locatie: Somewhere I Belong

Re: werkgeheugen

Bericht door g3n1x » vr 01 mei 2009, 14:44

oh ik heb een nieuwe vraag

ik heb nu net mn computer gebouwd, alles erin en goed aangesloten
alleen er is echter 1 probleem
ik krijg van de 4 gb werkgeheugen die ik heb maar 2 gb te zien in windows
eerst had ik 3 gb, toen keer opnieuw gestart, toen ineens maar 2 gb ..
wat kan ik dan doen in mijn bios etc om het weer 3 gb te krijgen
ik draai xp service pack 2, mn moederbord is Asus P5B-E Plus

ik hoorde ook zoiets dat je met 32 bit systemen niet meer kan dan 3 gb werkgeheugen
oke dat kan, maar iemand anders zei dat je met service pack 3 wel de volle 4 kon gebruiken
is dat zo?
ik wil verder niet op 64 bit systeem overgaan, daar heb ik niet zo veel interesse in ..

alvast bedankt

Stannieman
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 142
Lid geworden op: vr 28 mar 2008, 21:06

Re: werkgeheugen

Bericht door Stannieman » za 02 mei 2009, 10:51

met 32 zal je die toch niet kunnen gebruiken, eender hoe je t doet (behalve mss server 2008, die kan dat wel dacht k)
anders moet je wel 64 om die ene gig nog te gebruiken

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23644
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: werkgeheugen

Bericht door MandersOnline » ma 04 mei 2009, 10:40

4 GB totaal kan inderdaad alleen maar volledig gebruikt worden met een 64 bit besturingssysteem. Na wat updates zal Windows wel opmerken dat je 4 GB hebt eventueel. Maar je gebruikt maximaal 4 GB wat geadresseerd kan worden en dat is dus ook het deel van je Videokaart als je dan een 512 MB videokaart hebt kan je maar 3.5 GB van je geheugen modules benutten.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
g3n1x
Beginner
Beginner
Berichten: 58
Lid geworden op: wo 25 jul 2007, 11:09
Locatie: Somewhere I Belong

Re: werkgeheugen

Bericht door g3n1x » di 05 mei 2009, 19:56

oh oke
ja ik ben nu overgegaan op windows vista ultimate
die geeft ook gewoon nog de 3gb aan, hij merkt de 4gb niet op.
vriend van me zei dat dat komt omdat vista 1 gb gebruikt, zodat hij de andere programma's niet 'verwart' met 4gb als er 3 gb beschikbaar is, maar dat lijkt mij onzin

ik heb nieuw probleempje bij vista
het werkt allemaal leuk, alleen mn geluidskaarten zijn te oud en driverloos voor vista
nu probeer ik van mijn moederbord, die asus p5b-e plus editie, de onboard geluidskaart te gebruiken
in mijn bios heb ik al gekeken bij chipset opties, heb ook de chipset driver volledig geinstalleerd van de cd af, en dan is er 1 ding aanwezig voor geluid, het kopje 'onboard HD Audio'. deze zet ik op enabled, dan komt er een optie tevoorschijn over een of ander frontpanel die ik ook op HD audio kan zetten, of AC'97..
deze stond op AC'97 en na veel proberen niet aan de praat gekregen, en op HD audio doet hij net zo weinig

het is ook zo, als ik de bijgeleverde driver van de onboard kaart wil installeren op mijn vista ultimate 32 bit, dat hij een foutmelding geeft. Het is een soundMAX chip, en de installatie zegt dat de software niet de hardware onderdelen in mijn computer ondersteunt om te kunnen installeren.
het zijn gewoon de originele vista drivers, maar wat kan ik dan doen?
heb al verschillende versies geprobeerd van de driver, maar geen van allen werkt, en zeggen allen hetzelfde probleem

ik weet het niet meer, heb heel de dag er mee zitten proberen, en ik kom er niet uit
en mijn ouders verbieden me om een nieuwe geluidskaart te kopen omdat ik pas deze complete pc heb gekocht, en het al redelijk veel geld heeft gekost -_-

hopelijk kan iemand mij helpen

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23644
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: werkgeheugen

Bericht door MandersOnline » wo 06 mei 2009, 15:27

SP1 van Vista moet je geheugen wel aangeven en anders heeft die nog een losse update voor je.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
g3n1x
Beginner
Beginner
Berichten: 58
Lid geworden op: wo 25 jul 2007, 11:09
Locatie: Somewhere I Belong

Re: werkgeheugen

Bericht door g3n1x » do 07 mei 2009, 14:26

oke
nu mn geluid nog
ik heb van de driver ook gewoon alle systeembestanden los uitgepakt zeg maar, kan ik dat ook installeren?
dat het geowon niet via de setup.exe hoeft?

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23644
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: werkgeheugen

Bericht door MandersOnline » vr 08 mei 2009, 14:22

Vaak wel.

Moet je even zwelf aanwijzen waar die onderandere het ini bestand kan vinden.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
g3n1x
Beginner
Beginner
Berichten: 58
Lid geworden op: wo 25 jul 2007, 11:09
Locatie: Somewhere I Belong

Re: werkgeheugen

Bericht door g3n1x » vr 08 mei 2009, 22:16

nou ja ik heb vandaag besloten toch maar nieuw geluidskaartje te kopen
dit zou me veel moeite schelen, aangezien ik er al heel wat uurtjes werk in heb gestoken

deze werkt perfect, dat was zijn 13 euro wel waard bij de mediamarkt

in ieder geval bedankt

Plaats reactie