Pc spontaan vast blijven hangen.

Alles wat met hardware en randapparatuur te maken heeft.

Moderator: MandersOnline

Plaats reactie
cyberrocks
Beginner
Beginner
Berichten: 60
Lid geworden op: ma 05 jan 2004, 17:27
Contacteer:

Pc spontaan vast blijven hangen.

Bericht door cyberrocks » zo 04 apr 2004, 13:59

Hallo allemaal,

De laaste tijd heb ik last dat de pc van mij
spontaan vast blijft hangen. Als ik de pc
weer opnieuw opstart dan loopt hij weer.

Hij geeft geen foutmeldingen enz. Ik kan dan
alleen nog resetten. Dit gebeurd ook na het
opnieuw installeren van m'n pc. Ik heb
een p. 4 1,5 mherz 2x 40 gb 1024 mb geheugen,
Windows XP Home versie.

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23659
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » zo 04 apr 2004, 14:09

dit lijkt er op dat er ergens in de pc een stukje hardware niet goed is dat het kapot is of dat er een verkeerde driver geinstalleerd is, loop even alle drivers na als je weet wat ik bedoel.

Mvg,

Pieter
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

cyberrocks
Beginner
Beginner
Berichten: 60
Lid geworden op: ma 05 jan 2004, 17:27
Contacteer:

Bericht door cyberrocks » zo 04 apr 2004, 14:17

MandersOnline schreef:dit lijkt er op dat er ergens in de pc een stukje hardware niet goed is dat het kapot is of dat er een verkeerde driver geinstalleerd is, loop even alle drivers na als je weet wat ik bedoel.

Mvg,

Pieter
Ik merkt het wel dat het alleen gebeurd als ik iets download en copieerd van een ander harde schijf naar de D schijf of iets opslaat op de d schijf.

Ik heb eens gekeken in het apparaat beheer maar daar geeft hij aan dat alles perfect werkt. Ik heb dus in IDE ATA/ATAPI-controllers staan :

Intel(r) 82801BA Bus Master IDE-controller.
Primair IDE-kanaal.
Secundair IDE-kanaal.

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23659
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » zo 04 apr 2004, 14:19

kortom 2 harde schijven?
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

cyberrocks
Beginner
Beginner
Berichten: 60
Lid geworden op: ma 05 jan 2004, 17:27
Contacteer:

Bericht door cyberrocks » zo 04 apr 2004, 14:20

MandersOnline schreef:kortom 2 harde schijven?
Daar ligt het dus niet aan of wel ?

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23659
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » zo 04 apr 2004, 14:22

Ik bedoel heb je 2 harde schijven of heb je 2 partities op 1 harde schijf, als ik dat weet kan ik je nog even verder informeren
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

cyberrocks
Beginner
Beginner
Berichten: 60
Lid geworden op: ma 05 jan 2004, 17:27
Contacteer:

Bericht door cyberrocks » zo 04 apr 2004, 14:26

MandersOnline schreef:Ik bedoel heb je 2 harde schijven of heb je 2 partities op 1 harde schijf, als ik dat weet kan ik je nog even verder informeren
Ik heb 2 harde schijven van 40 GB.

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23659
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » zo 04 apr 2004, 14:29

zitten de harde schijven beide op het zelfde kabeltje aangesloten met het moederbord of dat niet?
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

cyberrocks
Beginner
Beginner
Berichten: 60
Lid geworden op: ma 05 jan 2004, 17:27
Contacteer:

Bericht door cyberrocks » zo 04 apr 2004, 14:33

MandersOnline schreef:zitten de harde schijven beide op het zelfde kabeltje aangesloten met het moederbord of dat niet?
Ik dacht het wel....... In het begin had ik er nooit last dit sinds de laaste week. En ik heb deze 2

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23659
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » zo 04 apr 2004, 14:35

Dan zou ik eens proberen beide harde schijven op een andere kabel aan te sluiten, let er wel op welke de hoofdschijf is en welke de 2de harde schijf en sluit alles goed aan, soms wil dat werken, als je het niet aan durft niet doen.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

cyberrocks
Beginner
Beginner
Berichten: 60
Lid geworden op: ma 05 jan 2004, 17:27
Contacteer:

Bericht door cyberrocks » zo 04 apr 2004, 14:36

MandersOnline schreef:Dan zou ik eens proberen beide harde schijven op een andere kabel aan te sluiten, let er wel op welke de hoofdschijf is en welke de 2de harde schijf en sluit alles goed aan, soms wil dat werken, als je het niet aan durft niet doen.
Ok... bedankt voor de moeite.

Plaats reactie