HD probleem!!!

Alles wat met hardware en randapparatuur te maken heeft.

Moderator: MandersOnline

Gesloten
Splinter
Beginner
Beginner
Berichten: 10
Lid geworden op: wo 02 jan 2008, 9:43

HD probleem!!!

Bericht door Splinter » wo 02 jan 2008, 12:46

Goedendag allemaal,

Ik zit met een probleem. Mijn maat en ik hebben op Oudjaarsdag beide een nieuwe zelfbouwcomp gekocht.
De mijne draait als een zonnetje, maar bij hem lukt het niet om op te starten.

Het gaat om zijn IDE-HD. In de oude comp start alles gewoon op, maar als we de IDE-HD in de nieuwe hagen, dan komen we niet verder dan de optie om te kunnne kiezen hoe we de Comp willen opstarten.
Als we daar een Keuze maken dan na enkele seconden zien we in een flits een Blauwe scherm en daarna start alles weer opnieuw op en dat blijft Constant doorgaan.
We hebben alles afgekoppeld zodat alleen zijn IDE-HD aangesloten is, maar het probleem blijft.

Hangen we de IDE-HD in de oude Comp, dan start deze gewoon op.

Het zal wel iets in de BIOS zijn, maar wat????

Het vreemde is dat toen ik de mijn in elkaar zette, alles goed ging en de zijne hebben we precies zo in elkaar gezet.

De bedoeling bij is wel om een Extra HD te kopen en beide in Sata te zetten. De nieuwe is dat al Sata en de Oude wordt d.m.v. een verloopstuk Sata.

Maar eerst moet die Comp opstarten...

De specs zijn:
GigaByte M52S-S3P - Moederbord
AMD Athlon

Splinter
Beginner
Beginner
Berichten: 10
Lid geworden op: wo 02 jan 2008, 9:43

Bericht door Splinter » wo 02 jan 2008, 13:09

Ter extra info:

We hebben de Cmos Clear ook al gedaan evenals een minuut of 5 de Batterij eruit.
Ook hebben we via de Bios alles teruggezet op Fabrieksinstellingen..

Gebruikersavatar
Pipo
1000+ Poster
1000+ Poster
Berichten: 1245
Lid geworden op: vr 24 sep 2004, 16:26

Bericht door Pipo » wo 02 jan 2008, 15:49

En wat zijn de master/slave instellingen van je HD?

Splinter
Beginner
Beginner
Berichten: 10
Lid geworden op: wo 02 jan 2008, 9:43

Bericht door Splinter » wo 02 jan 2008, 15:51

Als het goed is Master omdat het op dit moment nog maar om 1 HD gaat.

Zoals hij in de oude Comp zat, zit hij nu in de nieuwe..

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23653
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » wo 02 jan 2008, 20:57

Staat er nog een bestiringssysteem op??
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Splinter
Beginner
Beginner
Berichten: 10
Lid geworden op: wo 02 jan 2008, 9:43

Bericht door Splinter » do 03 jan 2008, 10:20

Ja hoor, XP met SP2.

Maar ik toch al zo'n donkerbruin vermoeden dat een Her-installatie nodig is...

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23653
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » do 03 jan 2008, 19:51

Ja dat zeer zeker. Hij klapt op het feit dat er andee hardware in zit.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Splinter
Beginner
Beginner
Berichten: 10
Lid geworden op: wo 02 jan 2008, 9:43

Bericht door Splinter » vr 04 jan 2008, 11:26

Ik ga dat vanavond doen. Ik hou jullie op de hoogte...

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23653
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » vr 04 jan 2008, 15:28

is Prima ik hoor het vanzelf wel.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Splinter
Beginner
Beginner
Berichten: 10
Lid geworden op: wo 02 jan 2008, 9:43

Bericht door Splinter » wo 09 jan 2008, 14:42

Nou , de computers zijn draaiende, waarvoor onze dank voor jullie hulp. We hebben uiteindelijk de boel opnieuw geinstalleerd.

Alleen hebben we nu een ander probleem. Onze Onboard Geluidskaart wordt niet meer herkend.

Niet bij Apparaatbeheer, Niet bij Everest (bij Windows Audio).
We hebben de drivers van de CD opnieuw geinstalleerd, dat hielp niet. We hebben op de Website drivers gedownload en geinstalleerd en dat hielp ook al niet.

Dus wel en werkende computer, maar dan zonder geluid..

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23653
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » wo 09 jan 2008, 20:13

Zit de geluidskaart op het moederbord??
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Splinter
Beginner
Beginner
Berichten: 10
Lid geworden op: wo 02 jan 2008, 9:43

Bericht door Splinter » wo 09 jan 2008, 20:19

Manders, Ik zet net hier een vraag hierover:
viewtopic.php?t=4895

Groet
Splinter

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23653
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » do 10 jan 2008, 20:06

Hierbij Discussie maar gesloten dan.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gesloten