advies Processor

Alles wat met hardware en randapparatuur te maken heeft.

Moderator: MandersOnline

Gebruikersavatar
boxer2
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 298
Lid geworden op: do 21 okt 2004, 15:59

advies Processor

Bericht door boxer2 » di 17 jul 2007, 18:11

heeft er iemand ervaring met de Intel Core 2 Quad Q6600 prosessor??

of kan over deze wat zinnigs vertellen.

ik ben aan een nieuw interieur toe, en mijn PC boer adviseert deze processor en een:

Intel DP35DPM "Dragontail Peak"moederbord (P35,ATX,LGA-775, dual DDR2 667/800)
Errare humanum est.

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23653
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » di 17 jul 2007, 18:56

Wat wil je er allemaal mee doen boxer2??

Ik heb zelf ook een beetje een gevoel maar goed dat is mijn idee dat die uit is op het verkopen wat voor hem het beste uit komt.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
boxer2
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 298
Lid geworden op: do 21 okt 2004, 15:59

Bericht door boxer2 » di 17 jul 2007, 19:13

volgende week gaat de prijs van deze een stuk naar beneden,
dan komt hij aardig in de buurt van een intel core 2 duo,

ik geloof dat het wel wat over de top is maar je kan beter wat overhouden dan tekort komen dacht ik.
Errare humanum est.

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23653
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » di 17 jul 2007, 19:19

Alle Processoren van Intel gaan zakken in lprijs, maar het top model kopen voor een te hoog bedrag is niet in maat met de rest de processor is vaak niet eens meer de graad meter voor de resultaten van je PC, dan moet je meer kijken naar de videokaart en het geheugen.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
boxer2
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 298
Lid geworden op: do 21 okt 2004, 15:59

Bericht door boxer2 » di 17 jul 2007, 19:24

er zal dan 4X1 GB DDR2 geheugen in gaan,
en
nVidia Geforce 8500 GT 256 mb video kaart

heb vista ultimate klaar liggen.
Errare humanum est.

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23653
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » wo 18 jul 2007, 20:14

Jaaa mooie Combinatie.

Las net dat AMD voorlopig prijzen niet verder gaat verlagen dus Intel stopt na de komende verlaging denk ik ook weer..
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
boxer2
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 298
Lid geworden op: do 21 okt 2004, 15:59

Bericht door boxer2 » wo 18 jul 2007, 20:30

maar zijn er ook problemen bekend? over deze processor??
Errare humanum est.

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23653
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » wo 18 jul 2007, 22:29

Bij mij persoonlijk niet, maar de laatste tijd weinig vernomen van processoren die problemen geven zo nu en dan hoor je er een keer wat van.

Zaak is meestal dat de combinatie van hardware goed is en dat je niet zomaar een simpel moederbord neemt, maar eerder een ietsjes duurdere die beter werkt, dat zelfde geld voor hardeschijven.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
Jan_Kol
500+ Poster
500+ Poster
Berichten: 854
Lid geworden op: ma 04 aug 2003, 0:53
Locatie: Meppel
Contacteer:

Bericht door Jan_Kol » di 24 jul 2007, 22:09

boxer2 @ Di 17 Jul 2007, 19:24 schreef:4X1 GB DDR2 geheugen
Lees ook HIER even, wat MS zegt over RAM-geheugen..... Het kan zijn dat er maar 3.120 MB wordt geadresseerd.

Ik vraag mij af, als Windows (niet alleen Vista maar ook XP) maar 3.120 MB ziet, wat er met dat extra RAM-geheugen gebeurt. Wordt dat dan aan het virtuele geheugen toegevoegd of blijft het helemaal buiten gebruik?

Jan

Gebruikersavatar
boxer2
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 298
Lid geworden op: do 21 okt 2004, 15:59

Bericht door boxer2 » di 24 jul 2007, 22:23

volgens de info die ik nu heb,word er maar max 2 GB benut/gebruikt door XP of Vista.
en zit die extra 2GB er dan voor joker in.

dus heb ik die extra 2GB voorlopig laten vallen.

wel is er net een andere video kaart uit.

nVidia Geforce 8500 GT 512 mb video kaart .

dus die heb ik er maar bijbesteld.ipv die 256MB.

ook een zalman cpu koeler,

morgen is de boel binnen als het goed is.

dank voor het mee denken.

b2
Errare humanum est.

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23653
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » wo 25 jul 2007, 17:59

Wat IBM in iedergeval gemeld had was dat je bij 4 GB aan geheugen pas een beetje er uit kan halen wat er in zit dan draaid het volledige systeem gewoon goed.

2 GB werkt hier ook wel redelijk al ben ik van mening dat ik door de extra dingen die ik doe soms wel eens meer mag gebruiken alleen is dat een beetje nutteloos aangezien de rest van me PC die nu bijna 3 jaar oud is niet veel beter is...
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
boxer2
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 298
Lid geworden op: do 21 okt 2004, 15:59

Bericht door boxer2 » wo 25 jul 2007, 19:42

Pieter,

als ik je goed begrijp loopt vista soepeler met 4 gb dan met 2 gb,

ondanks dat de volle 4 gb niet volledig gebruikt word??
Errare humanum est.

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23653
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » wo 25 jul 2007, 22:14

Volgrnd IBM, maar zoals jou keuze is die videokaart is nog net iets belangrijker dan 4GB geheugen
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
Jan_Kol
500+ Poster
500+ Poster
Berichten: 854
Lid geworden op: ma 04 aug 2003, 0:53
Locatie: Meppel
Contacteer:

Bericht door Jan_Kol » do 26 jul 2007, 14:41

MandersOnline @ Wo 25 Jul 2007, 17:59 schreef:Wat IBM in iedergeval gemeld had was dat je bij 4 GB aan geheugen pas een beetje er uit kan halen wat er in zit dan draaid het volledige systeem gewoon goed..
Zou mijn veronderstelling dan toch goed zijn ofwel dat het niet door Windows gebruikte deel van het RAM-geheugen als eerste deel van het virtuele geheugen wordt gebruikt. In dat geval heeft dat extra RAM wel zin en misschien wel tot het maximum dat het moederbord aankan, want RAM is echt verschrikkelijk sneller dan de snelste HDD.

Jan

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23653
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » do 26 jul 2007, 18:56

Ik heb er zelf niet zo veel kaas van gegeten Jan :)
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Plaats reactie