nieuwe videokaart

Alles wat met hardware en randapparatuur te maken heeft.

Moderator: MandersOnline

marcelv1
Vipper|Vip heer|Vip dame
Vipper|Vip heer|Vip dame
Berichten: 982
Lid geworden op: ma 06 okt 2003, 9:28

Bericht door marcelv1 » vr 07 jan 2005, 21:07

Bios heb je wel want je ziet ook dat de pc de harde schijf en zo herkend.

Tijdens dat scherm moet je je bios in.
Groetjes,

Marcel 8)

petje
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 291
Lid geworden op: za 13 sep 2003, 17:26

Bericht door petje » vr 07 jan 2005, 21:08

Ik heb nu wel beeld maar hij stopt bij
,,PNP Init Completed''
verder doet hij niets

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23659
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » za 08 jan 2005, 1:06

VOlgens mij kom je niet in je bios, als het goed is zie je contiinu niets in beeld staan of wel??

ja je ziet wel wat druk eens op: ESC of kijk eens wat er staat voor Setup of voor Bios.

dan kan je naar je bios toe gaan.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

petje
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 291
Lid geworden op: za 13 sep 2003, 17:26

Bericht door petje » za 08 jan 2005, 11:08

ik zie dat wel (soms) in beeld staan maar hij reageerd er niet op.

marcelv1
Vipper|Vip heer|Vip dame
Vipper|Vip heer|Vip dame
Berichten: 982
Lid geworden op: ma 06 okt 2003, 9:28

Bericht door marcelv1 » za 08 jan 2005, 11:47

Ik denk dat jij met het plaatsen van je nieuwe kaart iets te ruw te werk bent gegaan of statisch geladen bent geweest en dat er iets kaopt is gegaan.

Je zou nog 1x geheugen en alle kaarten eruit kunnen halen en weer netjes terug zetten. Druk ook even alle stekkers aan.
Als je dan dezelfde fout blijft houden zal je naar de winkel moeten en kijken wat ze nog voor je kunnen redden.
Groetjes,

Marcel 8)

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23659
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » za 08 jan 2005, 13:06

gevatte opmerking Marcel van statisch geladen ;) lijkt wel mijn opmerking :lol:
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

petje
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 291
Lid geworden op: za 13 sep 2003, 17:26

Bericht door petje » za 08 jan 2005, 13:08

IK heb zeker niet iets stuk gemaakt door ruw aandrukken want ik heb het rustig en netjes gedaan met een speciale schroeven draaier aan gedraaid . ik hoefde ook niet te drukken of zo want het viel makkelijk op zijn plaats.
Maar ik ga alles nog een keer proberen.

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23659
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » za 08 jan 2005, 13:09

succes er verder mee en hoop voor je dat het niet kapot gegaan is
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
Jan_Kol
500+ Poster
500+ Poster
Berichten: 854
Lid geworden op: ma 04 aug 2003, 0:53
Locatie: Meppel
Contacteer:

Bericht door Jan_Kol » ma 10 jan 2005, 2:11

petje @ Za 08 Jan 2005, 12:08 schreef:ik hoefde ook niet te drukken of zo want het viel makkelijk op zijn plaats.
Meestal moet je om goede contacten te waarborgen juist wel een beetje kracht gebruiken.
Probeer het boven aangegevene nog eens, vooral:
Kijk of de geheugenbankjes goed vast zitten; de witte klemmetjes aan de uiteinden moeten volledig in de uitsparingen zitten.
Druk de AGP kaart en de PCI kaarten aan de achterkant (dus niet waar deze aan het huis is geschroefd nog een keer aan.
Druk de kabels van de HDD en CD-apparaten zowel op het moederbord als op de apparaten nog eens aan.

Hoop voor jou dat het toch zoiets simpels is.

Jan

petje
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 291
Lid geworden op: za 13 sep 2003, 17:26

Bericht door petje » ma 10 jan 2005, 16:43

Ik denk dat het komt omdat mijn video kaart stuk is.
maar hoe zet ik een nieuwe erin? ( ik heb hem al liggen)

Gebruikersavatar
Jan_Kol
500+ Poster
500+ Poster
Berichten: 854
Lid geworden op: ma 04 aug 2003, 0:53
Locatie: Meppel
Contacteer:

Bericht door Jan_Kol » di 11 jan 2005, 2:58

Kast open schroeven en afnemen.
De kaart waar je de monitor op aansluit (staat in een bruine plastic gleuf met contactjes) losschroeven en er uit trekken.
De nieuwe kaart uitpakken.
De voeding of de kast even aanraken (om evt. statische electriciteit te neutraliseren) met de nieuwe kaart in je hand.
De nieuwe kaart in de bruine gleuf (slot in het Engels) steken.
Kaart vastschroeven.
Kast sluiten en dichtschroeven en
Klaar is petje.

Jan

petje
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 291
Lid geworden op: za 13 sep 2003, 17:26

Bericht door petje » di 11 jan 2005, 15:55

Als ik kijk bij dit onderwerp op pagina 1 daar wordt mij verteld dat ik een nieuwe video kaart,,niet zomaar'' kan installeren.
Maar uit jou uiteg begrijp ik van wel.
Wat is het nu?????

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23659
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » di 11 jan 2005, 16:00

Als jij windows hebt geinstalleerd kan je niet zomaar een videokaart veranderen omdat dit tot hele nare conflicten kan gaan zorgen.

Als je videokaart kapot is kan je hem wel omwisselen, maar zul je ten eerste moeten zorgen dat je in de veilige modus even de oude drivers verwijderd, daarnba zal je video kaart als een Standaard VGA kaart worden herkent.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
Jan_Kol
500+ Poster
500+ Poster
Berichten: 854
Lid geworden op: ma 04 aug 2003, 0:53
Locatie: Meppel
Contacteer:

Bericht door Jan_Kol » do 13 jan 2005, 14:53

Klopt in het algemeen, maar XP heeft voor de meest gangbare en zelfs een aantal minder gangbare videokaarten drivers aan boord)*. Dit geldt dus in principe alleen als je zelf drivers hebt ge

petje
200+ Poster
200+ Poster
Berichten: 291
Lid geworden op: za 13 sep 2003, 17:26

Bericht door petje » do 13 jan 2005, 15:58

Dus als je zoals ik, geen beeld meer hebt omdat je video kaart stuk is dan kun je gewoon zonder risico
je videokaart eruit halen en de nieuwe erin stoppen?

Gesloten