AVG anti virus

Over Virusscanners, Virussen, Wormen, Trojans, Firewall's en meer.

Moderator: MandersOnline

Sita
Beginner
Beginner
Berichten: 71
Lid geworden op: vr 25 jun 2004, 15:57
Locatie: Amsterdam

Bericht door Sita » za 17 feb 2007, 16:41

Sorry, ik wl niet vervelend zijn, maar waar het eigenlijk mee begonnen is, dat ik van AVG het controlcenter moet activeren, anders ben ik niet beveiligd, is nog steeds hyetzelfde. Pas als ik dit aanklik ben ik beveiligd en staat de realtime shield in de systray.
Ik vind het niet zo erg om het te moeten aanklikken, maar er komt nog iemand op deze PC en die snapt er nog minder van dan ik en vergeet het te activeren.
Ook geeft het microsoft beveiligings centrum nog steeds aan, dat er 2 virusscanners op mijn PC werken, waarvan er

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23655
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » za 17 feb 2007, 16:59

Zit er toevallig in jou Zonealarm ook een virusscanner??
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Sita
Beginner
Beginner
Berichten: 71
Lid geworden op: vr 25 jun 2004, 15:57
Locatie: Amsterdam

Bericht door Sita » za 17 feb 2007, 17:12

Nee.

Sita
Beginner
Beginner
Berichten: 71
Lid geworden op: vr 25 jun 2004, 15:57
Locatie: Amsterdam

Bericht door Sita » za 17 feb 2007, 17:12

Het is de gratis versie

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23655
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » za 17 feb 2007, 18:29

Ook de gratis versie kan een virusscanner hebben, maar er word niet gemeld welke virusscanner er op je PC draaid op dit moment?
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Sita
Beginner
Beginner
Berichten: 71
Lid geworden op: vr 25 jun 2004, 15:57
Locatie: Amsterdam

Bericht door Sita » zo 18 feb 2007, 9:16

Als ik Antivir opnieuw probeer te installeren, dan stopt die halverwege, omdat er nog een oudere versie van AntiVir draait en die moet ik eerst verwijderen voor ik verder kan gaan.
Ik zou niet weten waar ik die moet vinden.

Microsoft veiligheidscentrum geeft aan dat er 2 virusscanners op mijn systeem aanwezig zijn, waarvan 1 bijgewerkt. Dat zal dan wel die AVG zijn die ik er momenteel op heb zitten.
Zoals nu, heb ik de PC net opgestart, maar moet ik handmatig via het desktop icoontje het crontrolcenter activeren. Anders gebeurt er niets.

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23655
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » zo 18 feb 2007, 10:02

Kan je voor mij gaan naar C:\Program files en dan kijken of daar een map staat met de naam Antivir?
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Sita
Beginner
Beginner
Berichten: 71
Lid geworden op: vr 25 jun 2004, 15:57
Locatie: Amsterdam

Bericht door Sita » zo 18 feb 2007, 10:26

Daar had ik al een paar maal gekeken, maar voor de goede orde dus nog een keer. Er staat dus niets van AntiVir.

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23655
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » zo 18 feb 2007, 10:40

Ik ga nu een zeer goed werkende oplossing van een ander even vertalen.

Mocht je het te lastig vinden is het misschien een oplossing dat ik je PC overneem via Hulp op afstand dat ik het heel snel oplos, maar dat hoor ik wel als de vertaling klaar is.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23655
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » zo 18 feb 2007, 11:01

Start - Uitvoeren - Typ: services.msc - OK.

Ga naar Windows Management Instrumentation

Druk er op met de rechter muisknop en kies voor Stoppen

Ga vervolgens naar C:\Windows\system32\wbem

Verwijder daar alleen de map Repository

Ga weer terug naar het eerste scherm en druk weer met de rechter muisknop op Windows Management Instrumentation en kies voor starten.

Daarna dient de PC gerstart te worden en moet het probleem uit de wereld verdwenen zijn.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Sita
Beginner
Beginner
Berichten: 71
Lid geworden op: vr 25 jun 2004, 15:57
Locatie: Amsterdam

Bericht door Sita » zo 18 feb 2007, 13:37

Ik heb gedaan wat jij schreef.

AVG start nog steeds niet uit zichzelf op. Ik moet nog steeds het controlcenter aanklikken om beschermd te zijn.
Wel gaf microsoft beveiligingscentrum nu aan dat er maar 1 virusscanner draaide AVG dus en helemaal bijgewerkt.

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23655
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » zo 18 feb 2007, 14:01

Is er in iedergeval 1 probleem de wereld uit geholpen en lijkt het er op dat AVG bij jou op de PC dus echt niet goed werkt...

Misschien dan wel een optie om even een andere virusscanner er dan maar op te zetten want dit leverd alleen maar problemen dan op...
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Sita
Beginner
Beginner
Berichten: 71
Lid geworden op: vr 25 jun 2004, 15:57
Locatie: Amsterdam

Bericht door Sita » zo 18 feb 2007, 15:56

Nu weet ik het

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23655
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » zo 18 feb 2007, 16:16

Kan je nog een keer kijken of je ergens op je PC kan vinden: Avira

Dat is de maker van antivir...
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Sita
Beginner
Beginner
Berichten: 71
Lid geworden op: vr 25 jun 2004, 15:57
Locatie: Amsterdam

Bericht door Sita » zo 18 feb 2007, 16:50

Ik heb in de tussentijd AVG verwijderd en Avast ge

Plaats reactie