met firewall geen internet

Over Virusscanners, Virussen, Wormen, Trojans, Firewall's en meer.

Moderator: MandersOnline

Plaats reactie
feetje
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 103
Lid geworden op: do 04 nov 2004, 20:20

met firewall geen internet

Bericht door feetje » di 21 feb 2006, 16:12

Hallo manders,

Ik heb weer even een vraag, nu namens een buurjongen.
Ze vertelden mij dat ze wel norton als beveiliging hadden maar alleen het internet op konden als ze norton uitschakelden. Dat leek mij niet zo verstandig. Ik heb ernaar gekeken en het ligt aan de firewall. qua instellingen kan ik niets vreemd vinden en nu hebben we als tijdelijke oplossing de firewall van norton uitstaan en de firewall van xp aan.
Maar ideaal is het niet, toch? heb jij enig idee hoe we dit op kunnen lossen?

alvast bedankt.

groetjes Feetje

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23639
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » di 21 feb 2006, 18:39

Hoe hoog is het beveiligingsniveau van de firewall van Norton??
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

feetje
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 103
Lid geworden op: do 04 nov 2004, 20:20

Bericht door feetje » wo 22 feb 2006, 21:57

gemiddeld.

feetje
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 103
Lid geworden op: do 04 nov 2004, 20:20

Bericht door feetje » wo 22 feb 2006, 21:58

gemiddeld

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23639
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » do 23 feb 2006, 18:17

Zo had je al een reactie gestuurt per e-mail.

Gemiddeld zou geen probleem moeten opleveren lijkt me, kan je eventueel een hijackthis log sturen en doe eens een update :)

handmatig dan bedoel ik...
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

feetje
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 103
Lid geworden op: do 04 nov 2004, 20:20

Bericht door feetje » vr 24 feb 2006, 16:10

Ik heb nu ook bij mezelf (nieuwe computer) hetzelfde probleem.
Ik heb nog nooit een hijackthis log gemaakt, dus daar moet ik me dan eerst even in gaan verdiepen. Ik kan wel alvast norton updaten (handmatig). In ieder geval vast bedankt voor de tips.

groetjes Feetje

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23639
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » vr 24 feb 2006, 19:19

Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

feetje
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 103
Lid geworden op: do 04 nov 2004, 20:20

Bericht door feetje » za 25 feb 2006, 20:26

Na het updaten van norton was het probleem ineens opgelost! Dus dat hielp, ik moet nog wel kijken of het ook helpt op de computer van mijn buurjongen.
Alleen nu heb ik met deze nieuwe computer dat norton niet wil scannen, ik snap er niets van.
Er gebeurt gewoon niets, heel even een zandlopertje, verder niets, geen foutmelding enz. Ik hoop dat dit gemakkelijk te verhelpen is.
Ik ben nu wel online aan het scannen.

Om zo'n log te maken, daar ga ik me nog in verdiepen.

groetjes Feetje

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23639
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » za 25 feb 2006, 21:46

Eventueel een complete nieuwe installatie van Norton software na het goed schoongeveegd te hebben...
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

feetje
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 103
Lid geworden op: do 04 nov 2004, 20:20

Bericht door feetje » zo 26 feb 2006, 16:18

nou, snappen doe ik het niet, maar als ik op afmelden klik (deed ik net per ongeluk), dan kan ik wel scannen. bij het opnieuw opstarten wordt je als supervisor automatisch aangemeld, en dan lukt het scannen niet. meld ik het af dan wel. Dus ik kan nu wel steeds voordat ik ga scannen op afmelden klikken, maar ideaal is het niet.
Bedankt voor al je uitleg.

groetjes feetje

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23639
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » ma 27 feb 2006, 19:37

Afmelden??

Ik vat het even niet geheel, je hebt op een of andere manier de rechten er niet voor??
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

feetje
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 103
Lid geworden op: do 04 nov 2004, 20:20

Bericht door feetje » ma 27 feb 2006, 22:07

Dat snap ik dus ook niet, op andere computer heb ik dit probleem nooit eerder gehad. Op deze computer is maar 1 gebruiker dus geen meerdere of zo, en ik kan me niet herinneren dat ik bij het installeren van norton een wachtwoord van een supervisor moest invoeren of zo.
Ik kan het automatisch aanmelden als supervisor wel veranderen, maar dan kom ik er als supervisor nooit meer op, omdat ik geen wachtwoord weet, en dan kan ik niets wijzigen.
Snap je het nog, een heel verhaal, maar weet niet hoe ik het anders moet uitleggen. Hopelijk is het nu wat duidelijker.

Groetjes Feetje

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23639
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » ma 27 feb 2006, 22:16

Ehmmm misschien eens geheel er af gooien Cleanen en opnieuw installeren??
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

feetje
100+ Poster
100+ Poster
Berichten: 103
Lid geworden op: do 04 nov 2004, 20:20

Bericht door feetje » di 28 feb 2006, 19:41

Ik heb je advies opgevolgd, en maar alles weer opnieuw erop gezet, en je hebt gelijk: alles doet het nu op de "normale" manier. Dus ik ben blij! :D
Ik snap alleen niet hoe alles nu opgelost kan zijn, terwijl ik precies hetzelfde heb gedaan, maar goed, ik snap wel meer niet, als alles maar werkt.
Bedankt!

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23639
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » wo 01 mar 2006, 0:23

Ergens iets mis gelopen, onverklaarbaar is het zeker, maar als het maar opgelost is :)
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Plaats reactie