Virusellende

Over Virusscanners, Virussen, Wormen, Trojans, Firewall's en meer.

Moderator: MandersOnline

tarmis
Beginner
Beginner
Berichten: 13
Lid geworden op: di 07 sep 2004, 2:10
Locatie: Tja.......

Virusellende

Bericht door tarmis » za 08 okt 2005, 23:05

Afgelopen woensdag was ik iets via Come2store aan het downen toen mijn IE spontaan werd afgesloten.
Er kwam meteen een groot zwart vlak op mijn bureaublad te staan waarin stond: " Uw computer is geinfecteerd".
Er gebeurden allerlei vreemde dingen dus zo zeker als dat suiker zoet is :'Ik had een virus opgelopen".
Op aanraden van iemand heb ik AVG gedowned en laten draaien.
Dit proggie is 2 1/2 uur bezig geweest en vond toen 24 geinfecteerde bestanden,deze zijn gerepareerd/verwijdert.
Ik blij,mijn comp weer virusvrij.......dacht ik.
Maar helaas,vanaf dat moment kan ik niet meer mailen en internetten.
Bij mail krijg ik de melding dat de host niet gevonden kan worden.
Bij internet dat de pagina niet gevonden kan worden.
Kontakt gezocht met m'n provider,alles nagelopen,pingtest gedaan,die is prima in orde er is gewoon verbinding,maar toch kan ik dus nog steeds niet mailen enz.
Wie-o-wie weet wat er aan de hand is?
BTW systeemherstel werkt ook niet en in de foutmelding die ik in outlook krijg staat foutnummer 0x800ccc0d.
THNX voor jullie aandacht,
Greetz Tarmis aka Bianca

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23644
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » za 08 okt 2005, 23:16

Heb je AVG er nog op staan??
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

tarmis
Beginner
Beginner
Berichten: 13
Lid geworden op: di 07 sep 2004, 2:10
Locatie: Tja.......

Bericht door tarmis » zo 09 okt 2005, 0:09

Nee,ik had kontakt opgenomen met de helpdesk van mijn provider en daar zeiden ze dat ik AVG moest verwijderen omdat die dingen blokkeerde.
Ook zeiden ze dat ik een nieuwe verbinding moest maken,dit heb ik gedaan maar er verandert niets.
Ik heb wel verbinding want de pingtest was ok maar de server is onvindbaar.
Bij Planet wisten ze niet meer wat ze er mee aan moesten en ze vertelden dat ik het beste maar format c kon doen,maarja dat is natuurlijk de weg van de minste weerstand kiezen en als ik een format kan voorkomen......
Greetz Bianca
Greetz Tarmis aka Bianca

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23644
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » zo 09 okt 2005, 0:14

Ja format C adviseren ze al heel snel.

Maar tot wanneer heb je systeemherstel uitgevoerd???

En nog wat anders ga eens op zoek naar HOSTS

Die staat meestal in: C:\WINDOWS\system32\drivers\etc

Er staan een aantal bestanden met dezelfde naam, eventueel voor de zekerheod geef je ze een andere naam.
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

tarmis
Beginner
Beginner
Berichten: 13
Lid geworden op: di 07 sep 2004, 2:10
Locatie: Tja.......

Bericht door tarmis » zo 09 okt 2005, 0:17

Systeemherstel lukt niet,krijg steeds de melding dat dat niet voltooid is.
Ik ben bang dat avg bestanden heeft weg gegooid want nadat die gedraaid en gecleaned had deed IE en OE ineens niets meer.
Greetz Tarmis aka Bianca

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23644
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » zo 09 okt 2005, 0:19

Kan je die dingen nog herstellen??
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

tarmis
Beginner
Beginner
Berichten: 13
Lid geworden op: di 07 sep 2004, 2:10
Locatie: Tja.......

Bericht door tarmis » zo 09 okt 2005, 0:20

welke dingen?
Greetz Tarmis aka Bianca

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23644
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » zo 09 okt 2005, 0:24

Die AVG heeft verwijderd
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

tarmis
Beginner
Beginner
Berichten: 13
Lid geworden op: di 07 sep 2004, 2:10
Locatie: Tja.......

Bericht door tarmis » zo 09 okt 2005, 0:25

In C:/Windows\system32\drivers\etc staan bestanden met de volgende namen:
hosts bestand
HOSTS.bak BAK-bestand
lmhosts SAM-bestand
networks Bestand
protocol Bestand en
services Bestand[/b]
Greetz Tarmis aka Bianca

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23644
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » zo 09 okt 2005, 0:26

Doe de eerste maar...
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

tarmis
Beginner
Beginner
Berichten: 13
Lid geworden op: di 07 sep 2004, 2:10
Locatie: Tja.......

Bericht door tarmis » zo 09 okt 2005, 0:27

Ik zou niet weten hoe?
AVG staat niet meer op mn comp en systeemherstel werkt niet.
Heb al OE en IE opnieuw op mn schijf gezet maar dat werkt ook niet.
Greetz Tarmis aka Bianca

tarmis
Beginner
Beginner
Berichten: 13
Lid geworden op: di 07 sep 2004, 2:10
Locatie: Tja.......

Bericht door tarmis » zo 09 okt 2005, 0:28

maakt t nog uit wat voor naam?
Tja ik ben nu eenmaal blond...........
Greetz Tarmis aka Bianca

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23644
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » zo 09 okt 2005, 0:28

Zet AVG er dan eventjes opnieuw op, ik hoop dat je die bestanden nog ergens perongeluk hebt staan dan...

Maar ik wacht eerst even het resultaat van dat HOSTS af en dan moet je na het hernoemen even de PC herstarten...
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

Gebruikersavatar
MandersOnline
Manders Online
Manders Online
Berichten: 23644
Lid geworden op: zo 03 aug 2003, 1:12
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door MandersOnline » zo 09 okt 2005, 0:29

tarmis @ Zo 09 Okt 2005, 0:28 schreef:maakt t nog uit wat voor naam?
Tja ik ben nu eenmaal blond...........
Nee maakt niet uit al zet je er wat achter...
Bezoek ook gerust de hoofd site https://www.mandersonline.nl

tarmis
Beginner
Beginner
Berichten: 13
Lid geworden op: di 07 sep 2004, 2:10
Locatie: Tja.......

Bericht door tarmis » zo 09 okt 2005, 0:34

AVG moet ik dan eerst via mn laptop ff downen en dan moet ik de boel ff weer aansluiten,k heb mn adsl nu ff via mn laptop gedaan.
Volgens mij zit er nog genoeg rotzooi op mn comp want toen ik de naam wwilde veranderen sloeg mn comp spontaan vast
Greetz Tarmis aka Bianca

Plaats reactie